U DEVET LOKALA PREKORAČENI DECIBELI: Od primene novog Zakona o buci, komunalna milicija obišla 46 uostiteljskih objekata

Марија Стевановић
Marija Stevanović

24. 02. 2022. u 16:29

OD početka primene novog Zakona o buci, komunalna milicija prekontrolisala je 46 ugostiteljskih objekata, od kojih u devet utvrđeno da su prekoračili dozvoljene decibele.

У ДЕВЕТ ЛОКАЛА ПРЕКОРАЧЕНИ ДЕЦИБЕЛИ: Од примене новог Закона о буци, комунална милиција обишла 46 уоститељских објеката

Foto: Igor Marinković

Protiv odgovornih biće podnete prekršajne prijave.

Kako je istakao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je juče obišao centralu Komunalne milicije, novi propsisi pokazali su svoju efikasnost u zatvorenim objektima.

- Primenom novih ovlašćenja, ali i prilagođavanjem ugostitelja novim propisima zajedno treba da dođemo do željenog cilja. Priprema se nova odluka resornog sekretarijata o merama koje treba da ispune ugostitelji prilikom primene novog zakona o buci, poput adekvatne zvučne izolacije - rekao je Vesić. - Na taj način ćemo omogućiti rad ugostiteljima, ali i mir građanima, od kojih imamo samo pozitivne reakcije.

Kazne za kršenje zakona su 200.000 dinara za pravna lica i 50.000 dinara za odgovorno lice u pravnom licu, dok je kazna za preduzetnike 100.000 dinara. Radno vreme ugostiteljskih objekata u stambenim zgradama od 6.00 do ponoći radnim danima, a vikendom do 1.00.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!