RADOVI "ZELENILA" U MEĐUBLOKOVSKOM PROSTORU U ŽELEZNIKU: Nova oaza za odmor i uživanje

J.D.

22. 02. 2022. u 15:58

U NASELjU Železnik počeli su radovi na obnovi međublokovske površine u Ulici Stjepana Supanca od broja 2 do 18 koji će nakon završetka dobiti potpuno novi izgled. Biće izgrađena dva dečja igrališta, teretana na otvorenom, teren za rekreaciju i kutak za miran odmor, a biće sanirane i sve pešačke komunikacije.

РАДОВИ ЗЕЛЕНИЛА У МЕЂУБЛОКОВСКОМ ПРОСТОРУ У ЖЕЛЕЗНИКУ: Нова оаза за одмор и уживање

Zelenilo

Prema planu dečje igralište biće opremljeno sa vrteškom, ljuljaškom sa dva sedišta i njihalicom, dok će drugo biti predviđeno za stariju decu i imaće ljuljaške, penjalica "Iglo", klackalica, vrteška.

Teretana na otvorenom biće sa osam sprava koje će biti postavljene na podlogu od granulisanog šljunka. Dok će na terenu za rekreaciju biti postavljeni stolovi za stoni tenis i fudbal. U delu koji je predviđen kao kutak za miran odmor nalaziće se dva metalna stola za šah sa klupama.

Obzirom na veličinu površine koja se rekonstruiše, uvodi se i mali plato za miran odmor sa tri klupe. Od parkovskog mobilijara planirano je postavljanje 28 betonskih klupa sa naslonom, četiri klupe bez naslona uz stolove za šah i 11 betonskih đubrijera.

Nakon završetka građevinskih radova, planirana je obnova travnjaka setvom travne smeše na površini od 11.129 kvadratnih metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati