STRUJA STIŽE ZA NEDELJU DANA? Opština Surčin će pomoći stanarima zgrade u naselju Radiofar

Š. Marović

09. 02. 2022. u 06:47

STANARI zgrade u Ulici Svetog Save 84 u surčinskom naselju Radiofar, koji od 12. decembra nemaju struju i vodu, o čemu su "Novosti" izvestile u utorak, mogli bi privremeno da reše problem snabdevanja električnom energijom u narednih nedelju dana.

СТРУЈА СТИЖЕ ЗА НЕДЕЉУ ДАНА? Општина Сурчин ће помоћи станарима зграде у насељу Радиофар

Foto Z. Jovanović

Kako je, za "Novosti", istakao predsednik opštine Stevan Šuša, vlasnik imanja na čijem se delu verovatno oštetio kabl, dao je dozvolu da se na njegovoj zemlji traži kvar.

Zbog prekida u snabdevanju strujom, sedam porodica primorano je da vodu donosi u balonima sa udaljenosti od pola kilometra, jer im zbog nedostatka struje ni hidrofor ne funkcioniše. Obližnja firma obezbedila im je snabdevanje električnom energijom, tek toliko da mogu potkrepiti najosnovnije potrebe. Ipak, privremeno rešenje ubrzo bi moglo da se pronađe, dok je procedura za trajno mnogo komplikovanija.

Zgrada u surčinskoj Ulici Svetog Save 84, Foto Z. Jovanović

- Angažmanom svih u opštini uspeli smo da stupimo u kontakt sa vlasnikom imanja preko kog prolazi kabl preko kojeg je decenijama stizala struja u ovu zgradu - kaže za naš list Šuša.

- Kako je ranije ustanovljeno da se na tom delu najverovatnije desio kvar, dobili smo odobrenje vlasnika da možemo da kopamo, uz uslov da po završetku radova sve vratimo u prvobitno stanje. Zatim smo stupili u kontakt sa Kontrolom leta (SMATSA), koja će ovih dana na teren poslati svoju ekipu za održavanje instalacija. Ukoliko kvar na dovodu bude manji, opština je spremna da pokrije troškove popravke.

Foto Z. Jovanović

Međutim, trajno rešenje za stanovnike ovog objekta koje podrazumeva priključak na elektrodistributivnu mrežu sigurno neće biti lako. Pre svega zbog nerešenih imovinsko pravnih odnosa i sporova koji se oko zemljište, na kom je zgrada sazidana, vode pred sudom. Zdanje u Ulici Svetog Save izgrađeno je 1962. godine, a njega trenutno koriste bivši radnici jedne građevinske firme koja je otišla pod stečaj i ubrzo privatizovana.

Foto Z. Jovanović

UREDNO PLAĆALI RAČUNE

NA strujomeru koji legalno očitava struju nalazi se šest brojila, dok je sedmi zajednički za hidrofor. Vlasnici su imali sklopljen ugovor sa Aerodromom, kome su punih 50 godina svakog meseca uredno plaćali račune za potrošenu struju. Sve je funkcionisalo do 2011. godine, kada su se Kontrola leta i Aerodrom odvojili.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!