KONAČNO ĆE STATI NA PUT BAHATIMA: Komunalci dobili novo "oružje", mnogi će moći mirno da spavaju

Novosti online

04. 02. 2022. u 18:30

IVAN Divac, sekretar Sekretarijata za poslove komunalne milicije, večeras je na RTS govorio o novom oružju u borbi protiv bahatosti - aparatu za merenje buke.

КОНАЧНО ЋЕ СТАТИ НА ПУТ БАХАТИМА: Комуналци добили ново оружје, многи ће моћи мирно да спавају

Foto: P. Milošević/Printscreen/RTS

- Buka koja dopire iz ugostiteljskih objekata je najveći problem, mi već tri godine radimo na tome. Prvi put u istoriji, mi ćemo situaciono moći da merimo buku, pravimo mapu gde ćemo meriti buku kako bismo odredili gde je problem, dok će patrole nastaviti da postupaju po prijavama građana - rekao je Divac.

On kaže da su kazne za ugostitelje 200.000 dinara za pravno lice, i da ako neko nastavi da se oglušuje o naredbe, može biti i oduzeti muzički aparati sa kojih se emituje buka.

- Narednih dana ćemo razgovarati sa ugostiteljima, i probno ćemo meriti buku, upozoravaćemo one koji prekoračuju. Oni koji se oglušuju o naredbe biće kažnjeni - kaže Divac.

On kaže da je projektom akustičnog zoniranja grada predviđeno šest zona sa različitim nivoima buke koja je dozvoljena. 

- U to spada i industrijska zona, gde neće biti ograničenja, ali na graničnim područjima će morati da se poštuju pravila zone sa kojom se graniči. Mi smo dobili u projektu akustičnog zoniranja šest zona, ali da ne bismo mi nagađali, dobijamo digitalnu mapu od firme koja je radila mapu, gde se tačno znaju pravila kojih moraju da se pridržavaju - kaže Divac.

Zanimljivo je i da je Ivan Divac na kraju emisije skrenuo pažnju na nivo izmerene buke u studiju, pošto je aparat radio tokom razgovora.

- Izmereno je 64. To je svakako iznad dozvoljenog nivoa, zamislite da neko ovako glasno govori dok vi spavate - rekao je on, i na taj način potvrdio da će ne samo ugostitelji, već i građani koji se bahato ponašaju tokom noći, biti "na meti" mikrofona ovog aparata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!