USLUŽNI CENTAR U MALOM MOKROM LUGU: Otvara se ispostava opštine Zvezdara

J.D.

04. 02. 2022. u 15:48

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji zgrade u Malom Mokrom Lugu gde će, prema njegovim rečima, do kraja marta biti otvoren opštinski uslužni centar, u kojem će građani moći da završavaju različite aministrativne poslove bez odlaska u opštinu.

УСЛУЖНИ ЦЕНТАР У МАЛОМ МОКРОМ ЛУГУ: Отвара се испостава општине Звездара

Beoinfo

Vesić je rekao da se ideja za osnivanje uslužnog opštinskog centra pojavila kada je pokretnom kancelarijom obišao naselje Mali Mokri Lug i naveo je da će to olakšati život građana koji će bez odlaska u opštinu moći da završe najvažnije poslove.

- Ovde će biti i policija i Banka Poštanska štedionica i to će bitno olakšati život građana. To je suština politike u Gradu, da se približi mesto gde građani mogu da završe poslove mestu gde žive, da ne moraju da idu čak do opštine - rekao je Vesić.

Dodao je da prava decentralizacija nema veze sa tim da li nadležnost imaju opština, Grad ili Republika, već da se omogući građanima da na jednostavan način završavaju svoje obaveze.

- Decentralizacija znači olakšati život građana, da građani na 100 ili 1.000 metara od mesta na kom žive mogu da završe posao i da ne moraju da gubi vreme zato što im fali jedan papir, pa da se vraćaju ponovo u opštinu - kazao je Vesić.

Naveo je da je decentralizacija potrebna Gradu i da se ovom idejom pokazuje kako se vodi politika na gradskom nivou.

Predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić rekao je da će opštinski uslužni centar značajno olakšati život građanima i dodao da će taj objekat biti mesto gde će građani osećati sigurnost jer će tu biti i policija.

 - Drago nam je što smo prepoznali značaj i sa drugim institucijama i što će ovaj objekat biti i mesto i gde će građani osećati i sigurnost jer će tu biti i policija, a moći će da završe i druge obaveze zahvaljujući razumevanju ljudi iz Poštanske štedionice - rekao je Jeremić.

Nakon obilaska radova na rekonstrukciji zgrade, zamenik gradonačelnika je obišao i radove na uređenju platoa ispred Hrama Svetog Trifuna u Malom Mokrom Lugu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)