NIČE KULA KOD TREŠNJINOG CVETA: Pred građanima uvid u Plan detaljne regulacije područja na Novom Beogradu

G. N.

30. 01. 2022. u 07:52

NA uglu ulica Trešnjinog cveta i Bulevara Mihajla Pupina planirana je izgradnja kule visoke 80 metara u čijem će donjem delu biti komercijalni sadržaji.

НИЧЕ КУЛА КОД ТРЕШЊИНОГ ЦВЕТА: Пред грађанима увид у План детаљне регулације подручја на Новом Београду

Budući izgled kule

Nosilac izrade plana je Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove, a ukupna površina predviđena za gradnju iznosi oko četiri hektara.

Prema podacima iz priložene dokumentacije, izradi PDR pomenute lokacije pristupilo se na inicijativu prestoničkog privrednog društva "Kantata", koji je vlasnik parcela u okviru granica područja predviđenog za građevinski poduhvat. Konkretno, na ovoj lokaciji trebalo bi da bude podignuta kula visine do 80 metara, u čijem će donjem delu biti komercijalni sadržaji.

- U neposrednom okruženju parcele nalaze se hotel Falkensteiner, poslovni centar Danube, stambeno-poslovni objekat Grawe, Kineski kulturni centar u izgradnji "Konfučije", stambeno-poslovni objekti u bloku, zatim deo bloka 12, deo bloka 30 i deo bloka 31 sa raskrsnicom Ulice trešnjin cvet i Bulevara Mihajla Pupina - stoji u PDR. - U području koje se analizira, postojeći objekti su različite spratnosti i volumena. Najviši su objekti u bloku 30 gde je grupacija solitera spratnosti P+17. Gabariti komercijalnih objekata su mnogo veće površine od stambenih ili stambeno-poslovnih objekata.

Budući da se na lokaciji planira izgradnja kule, Sekretarijat je bio u obavezi prethodno da uradi analizu i potvrdu ispunjenosti kriterijuma za izgradnju visokih objekata, što je i učinjeno. Izvod iz analize je sastavni deo elaborata za rani javni uvid.

Kako je navedeno u PDR, osnovna namena površina su mešoviti gradski centri, koji podrazumevaju kombinaciju komercijalnih sadržaja sa stanovanjem.

PRIMEDBE U PISANOJ FORMI

RANI javni uvid dostupan je građanima svakog radnog dana od 9 do 18 sati u zgradi Gradske uprve do 7. februara. Informacije o predloženim rešenjima, zainteresovanima će davati predstavnik obrađivača plana od 12 do 18 časova, utorkom i četvrtkom. Svoja mišljenja i primedbe povodom PDR, građani mogu u pisanoj formi dostaviti Sekretarijatu za urbanizam i građevinske poslove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)