BEOGRAD POSLE VOJVODINE DRUGI POLJOPRIVREDNI REGION: Otvoren Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva

G. N.

27. 01. 2022. u 16:46

TREĆI Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva "Agro Belgrade 2022", na kojem će se u naredna tri dana predstaviti oko 500 izlagača, otvoren je danas na Beogradskom sajmu. Zamenik gradonačelnika Goran Vesić je rekao da ovaj sajam pokazuje kako se Balkan ujedinjuje i kako postajemo region koji se ekonomski zajedno razvija.

БЕОГРАД ПОСЛЕ ВОЈВОДИНЕ ДРУГИ ПОЉОПРИВРЕДНИ РЕГИОН: Отворен Међународни сајам воћарства, повртарства и виноградарства

Privatna arhiva

- Na sajmu ćemo imati priliku da se upoznamo s novim tehnologijama u poljoprivredi, zatim tu su kompanije koje će moći međusobno da sarađuju i razmenjuju iskustva, kako bismo zajedno bili bolji. Jasno je da je poljoprivreda šansa našeg regiona, kao što je šansa i energetika. Proizvodnja zdrave hrane može da nam omogući da bolje živimo i da se naše zemlje bolje razvijaju - naglasio je Vesić.

Zato je važno što smo danas svi zajedno, Republika Srbija, Republika Albanija, Republika Severna Makedonija, naveo je Vesić i dodao da su to tri zemlje koje su se udružile da zajedno ostvaruju budućnost. On je rekao da je Beograd posebno ponosan na poljoprivredu, te da je srpska prestonica drugi poljoprivredni region u Srbiji, posle Vojvodine.

- Imamo 250.000 hektara obradive površine, a obrađujemo 174.000 hektara. Ove godine smo izdvojili dva miliona evra za subvencije za poljoprivredu, mimo subvencija koje daje Republika. Nastavićemo i u narednom periodu da obraćamo pažnju na poljoprivredu, jer je ona jedan od pet stubova razvoja Beograda. Zato ćemo se truditi da organizujemo više ovakvih događaja i da više ulažemo u poljoprivredu. Želim da ovo bude još jedan dokaz kako zajedno napredujemo i idemo ka srećnom, prosperitetnom i bogatom Balkanu - zaključio je Vesić.

Inače, Grad će uskoro raspisati konkurs za subvencije u poljoprivredi u vrednosti od dva miliona evra. Kako je precizirao, za kupovinu traktora opredeljeno je 100 miliona dinara, za oblast voćarstva i povrtarstva 45 miliona, za mehanizaciju 30 miliona, za stočarstvo 30 miliona i za pčelarstvo 35 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!