GREJANJE NA GAS I U 36 RATA: Počelo prijavljivanje Obrenovčana za povezivanje domova na novi sistem

S. V.

13. 01. 2022. u 11:11

MEŠTANI obrenovačkih naselja Barič, Mislođin, Mala Moštanica, Skela, Ušće, Orašac, Stubline i Draževac u narednom periodu mogu da podnesu prijave, kako bi njihova domaćinstva bila priključena na gas.

ГРЕЈАЊЕ НА ГАС И У 36 РАТА: Почело пријављивање Обреновчана за повезивање домова на нови систем

Foto S. Pašić

Predsednik GO Obrenovac Miroslav Čučković pozvao je ljude da iskoriste ovu mogućnost i promene način grejanja svojih domova.

Prema njegovim rečima, cena priključka je 780 evra, a plaćanje je moguće u 36 mesečnih rata. Čučković objašnjava da je cena korišćenja gasa 36 dinara po kubiku, što je za jedno domaćinstvo jeftinije od obrenovačkog toplovoda.

- Obrenovčani mogu u mesnim kancelarijama podneti prijave za priključenje na gas. Tu mogu preuzeti i obrazac zahteva ili na opštinskom sajtu. Mi ćemo posle toga izaći na teren, kako bi se prekontrolisale instalacije i dobila saglasnost za prijem. Podnosioci treba da dostave kopiju lične karte vlasnika objekta, izvod iz lista nepokretnosti, lokaciju kuće na kopiji katastarskog plana, odobrenje za izgradnju, odnosno upotrebu - kaže Čučković.

On podseća da priključenje na novi sistem grejanja znatno utiče na zaštitu životne sredine, te dodao da najveće zagađenje vazduha nastaje upravo iz individualnih kotlarnica, odnosno ložišta koja su na fosilna goriva, kao što su drva i ugalj.

- Prelazak na gas znači čistiji vazduh u Bariču i u svim ostalim mesnim zajednicama gde se koriste fosilna goriva.

Žitelj Bariča Nenad Radomirović istakao je da će nov način zagrevanja doma olakšati život svih članova njegovog domaćinstva, a i smanjiti troškove.

- Trenutno izdvajamo oko 70.000 dinara za grejanje, tako da bi nam, sa finansijske strane, mnogo značilo da se grejemo na gas. Međutim, problem pravi i iznošenje pepela, ne znamo gde da ga odlažemo. I roditelji su stariji, pa je ovaj način svakako efikasniji.

DUDOVI

PRVI čovek Obrenovca najavio je da će u subotu prve kuće u mesnoj zajednici Dudovi biti priključene na sistem daljinskog grejanja. Upravo ovde se gradi Treća magistrala, kako bi svako domaćinstvo na teritoriji ove opštine kroz nekoliko godina bilo priključeno na neki od sistema daljinskog grejanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

LETOVANJE OD 380 EVRA: Hit ponuda - avionom na 8, 11 ili 12 dana na ovoj destinaciji (FOTO)