NOVA GODINA, A PROBLEM STARI: Ulica Vuka Vrčevića "idealno" mesto za bacanje đubreta

A. Z. K.

08. 01. 2022. u 11:48

IAKO smo zakoračili u novu godinu, neki problemi u prestonici su ipak već dugo nerešivi, a jedan takav primer je i deponija u Ulici Vuka Vrčevića.

НОВА ГОДИНА, А ПРОБЛЕМ СТАРИ: Улица Вука Врчевића идеално место за бацање ђубрета

Foto Fejsbuk

U više navrata je Gradska opština Palilula uz pomoć JKP "Gradska čistoća" čistila smetlište ispod Pančevačkog mosta, ali se ogromne količine đubreta iznova pojavljuju.

Ipak, iz ove beogradske opštine ne odustaju od borbe sa ruglom ispod "Pančevca".

Ulica Vuka Vrčevića, nažalost, postala je poznata po ogromnim količinama različitog otpada. Veliki broj neodgovornih građana iz različitih delova grada na ovoj lokaciji ostavlja staru belu tehniku, nameštaj, šut, plastiku...

Krajem godine na dve lokacije uklonjeno je oko 300 kubika đubreta u Ulici Vuka Vrčevića uz bedem mosta i u nehigijenskom naselju. Kako su za "Novosti" rekli u ovoj lokalnoj samoupravi, ovo je najkritičnija tačka na teritoriji opštine.

- U prethodnom periodu imali smo dobru saradnju sa JKP "Gradska čistoća", a redovno čišćenje ove lokacije trebalo bi da bude u Planu aktivnosti ovog preduzeća - rekli su u GO Palilula.

- Sekretarijat za inspekcijske poslove dodeljuje nam novčana sredstva za izvršenje rešenja opštinskih komunalnih inspektora. Koliko novca dobijemo od njih zavisi kako i koliko će se postupati po pitanju uklanjanja deponije u ovom delu. Naš prioritet je generalno uklanjanje đubreta na teritoriji opštine.

Građevinske mašine očiste, a bahati građani opet bacaju smeće, Foto Fejsbuk

Ovim problemom najviše se bave opštinski komunalni inspektori. Žalbe građana, koje stižu na adresu opštine najčešće nadležne opštinske službe izvedu na teren.

Kako su nam rekli, da bi deponija u Vuka Vrčevića nestala neophodno je da postoji koordinacija svih gradskih službi.

- Bilo bi dobro da sarađuju komunalne inspekcije i gradska javna preduzeća. Možda bi rešenje bilo i postavljanje fizičkih barijera i video-nadzora - rekli su u ovoj lokalnoj samoupravi.

Foto Fejsbuk

ČESTO IZBIJAJU POŽARI

OSIM što ogromne količine đubreta "bodu oči" svima koji prelaze preko Pančevačkog mosta ili prolaze ovom ulicom, nije retkost da izbiju i požari na ili u blizini deponije. U septembru zapalile su se gume u blizini nehigijenskog naselja, a gust crni dim koji je bio vidljiv iz centra grada zabrinuo je stanovnike prestonice. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je bio ugašen.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika