ŽIČARA OD SAVE DO KOŠUTNJAKA: Gradski urbanista Marko Stojčić o novim projektima u 2022. godini

Марија Стевановић
Marija Stevanović

24. 12. 2021. u 21:11

U BUDžETU Grada Beograda za 2022. godinu izdvojena su sredstva za izgradnju žičare koja će povezivati Savu sa Košutnjakom.

ЖИЧАРА ОД САВЕ ДО КОШУТЊАКА: Градски урбаниста Марко Стојчић о новим пројектима у 2022. години

Foto Tanjug

Ovo je najavio gradski urbanista Marko Stojčić istakavši da nije reč o gondoli koja je planirana sa Kalemegdana.

- Imamo neku trasu kojom žičara treba da ide kroz Grad Beograd, nezavisno od gondole koja je bila najprisutnija u medijima, i to je projekat koji će se nastaviti - rekao je Stojčić. - Žičara će povezivati reku Savu i Košutnjak i trasa će ići preko Ade Ciganlije na Novi Beograd, ali još nije u potpunosti definisana. Kada je reč o izgradnji gondole na Kalemegdanu, biće poznato šta će biti sa tim projektom tek kada se završi pravni deo.

Stojčić je istakao i je linijski park najveći projekat uređenja javnih površina u Beogradu i da će ovih dana "Zelenilo" krenuti sa radovima.

- Objekti kulture su nešto što je zapostavljeno decenijama - naveo je gradski urbanista. - Sledeće godine planira se na stotine ovih projekata.

Govoreći o parku Manjež, oko kojeg se nalaze zgrade stare više od 90 godina, Stojčić je rekao da se ti objekti neće rušiti. Poručio je i da će vila u ulici Internacionalnih brigada, koja je proglašena kulturnim dobrom, a koju je investitor više do pola porušio, biti vraćena u prvobitno stanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda