PRVI GOSTI U SAVA CENTRU KRAJEM 2023: Zvanično započela obnova najvećeg kongresnog kompleksa u Srbiji

M. S.

24. 12. 2021. u 08:51

REKONSTRUKCIJA Sava centra zvanično je počela juče. U naredne dve godine, u kom roku treba da budu završeni radovi, biće uloženo više od 80 miliona evra. Namera kompanije "Delta holding", koja je u novembru 2020. kupila ovaj kongresni centar je da se povrati stari sjaj ovog zdanja odnosno prepoznatljivost u organizaciji velikih događaja koji je imao.

ПРВИ ГОСТИ У САВА ЦЕНТРУ КРАЈЕМ 2023: Званично започела обнова највећег конгресног комплекса у Србији

Budući izgled Sava centra / Foto Promo

Prvi gosti mogli bi prema sadašnjim planovima da ušetaju u Sava centar najranije krajem 2023. ili početkom 2024. godine - rečeno je juče, na promociji početka obnove u ledenom Sava centru pripremljenom za početak radova. Medijskom predstavljanju početka radova prisustvovao je Miroslav Mišković, predsednik UO "Delta holdinga".

- Planirana je zamena instalacija, opreme, staklene fasade, a biće uvedeni i novi multimedijalni sadržaji za komunikaciju - rekla je direktorka Sava centra Kristina Mirosavljević. - Sava centar će imati moderne i atraktivne prostore za umrežavanje, manje sale za korporativne skupove i paralelne sesije tokom velikih kongresa.

Planirana je i biznis zona, zatim šoping-zona sa dodatnim sadržajima. Obnovljeni centar, kako su istakli, biće energetski efikasna zgrada u skladu sa standardima bezbednosti i održivosti.

- Sada je vreme da ga uvedemo u savremeno doba, da zadržimo sve ono najbolje po čemu je prepoznatljiv i da ga učinimo još boljim - rekla je Mirosavljevićeva. - Naša vizija je da Sava centar postane ključni kongresni, poslovni i kulturni centar koji će biti centralni ne samo za našu zemlju, već i za čitav region jugoistočne Evrope, centar koji će okupljati poslovne ljude, akademsku zajednicu, medije, kao i predstavnike kulture.

Angelina Nekić, Miroslav Mišković i Kristina Mirosavljević / Foto M. Anđela

Kako su istakli rukovodeći iz "Delte", dugo su želeli da ovaj kongresni centar dobiju pod svoje okrilje.

- Smatramo da imamo najbolji tim i sa inženjerske i sa komercijalne strane koji može da renovira ovaj objekat i da mu vrati stari sjaj - izjavila je direktorka kompanije "Delta ril estejt" Angelina Nekić.

KUPLjEN ZA 17,5 MILIONA EVRA

KONGRESNI prostor na Novom Beogradu prodat je u novembru pošle godine vlasniku "Delta holdinga" Miroslavu Miškoviću za 17,5 miliona evra. Posle niza neuspelih tendera i spuštanja početne cene, koja je iznosila 27,4 miliona evra, kada nije bilo zainteresovanih ponuđača, vrednost Sava centra pala je na 21,5 miliona evra. Da bi, u poslednjem nadmetanju, dostigla i poslednju cenu od 17,5 miliona evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!