MERE ZA DOČEK NOVE GODINE U BEOGRADU: Organizovani punktovi za nevakcinisane, testovi besplatni

Tanjug

22. 12. 2021. u 09:35

SPEKTAKULARNI novogodišnji koncerti Jelene Karleuše, Marije Šerifović i Sare Jovanović 31. decembra na platou ispred Doma Narodne skupštine, kao i koncert Gorana Bregovića na Sava promenadi biće održani uz sprovođenje svih epidemijskih mera, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

МЕРЕ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ У БЕОГРАДУ: Организовани пунктови за невакцинисане, тестови бесплатни

Foto K. Mihajlović

On je istakao da organizovanje proslava na otvorenom prostoru nosi mnogo manji rizik od zaraze.

- U svakom slučaju, mnogo manji od fudbalskih i košarkaških utakmica koje su se svakodnevno organizuju na otvorenom, ali i u zatvorenim prostorima, a koje niko ne pominje kao da se ne događaju - rekao je Vesić.

Punktovi za nevakcinisane, testovi besplatni

On je naglasio da će Beograd prilikom organizacije koncerata koristiti iskustva iz organizovanja takvih događaja tokom leta i da se će poštovati sve epidemiloške mere.

 - To znači da smo pripremili pedeset hiljada zaštitnih maski sa grbom Beograda koji će biti podeljeni posetiocima prilikom dolaska na koncert. Pripremili smo punktove na kojima će biti rađeni brzi testovi na koronu koji će za posetioce koji nisu vakcinisani biti besplatni. Ukoliko bude bilo potrebno, ogradićemo prostor za posetioce - naveo je zamenik gradonačelnika.

Hoteli rasprodati

On je istakao da je Beograd jedan od retkih gradova Evrope koji je bio otvoren poslednjih godinu dana. Epidemija traje skoro dve godine, moramo da živimo sa virusom i život ne može da stane, poručio je Vesić.

- Biti otvoren znači da su ljudi koji rade u sektoru usluga, njih oko 40 hiljada, imali posao i primali su plate. Biti otvoren znači da su naši hoteli bili popunjeni, a svi su rasprodati za Novu godinu jer kod nas dolaze gosti iz cele Evrope. Ponosan sam zbog toga, jer moj posao je da vodim računa o ekonomiji grada i uspeo sam da se izborim da privreda radi i da naše žene i muškarci primaju plate - zaključio je Vesić.

BONUS VIDEO: PREDSTAVLjEN PROGRAM BEOGRADSKE ZIME: Vesić najavio bogat program za sugrađane tokom decembra

 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZA BAS STANICU JOŠ 20 MILIONA EVRA: Čeka se završetak prve faze radova na autoBuskom čvorištu u Bloku 42