KADA SNEG STIŽE U BEOGRAD? Meteorolozi najavljuju: Pred nama je mećava sa 15 centimetara belog pokrivača

Novosti onlajn

09. 12. 2021. u 22:45

SNEG će u nedelju zabeleti Beograd! Prema sadašnjoj prognozi, napadaće oko 10 do 15 centimetra snega i ovog puta zadržaće se u nižim predelima, najavljuju meteorolozi.

КАДА СНЕГ СТИЖЕ У БЕОГРАД? Метеоролози најављују: Пред нама је мећава са 15 центиметара белог покривача

Foto: Milena Anđela

Prvi sneg koji je u utorak vejao u Srbiji opstao je samo na planinama. Trenutno ga najviše ima na Kopaoniku, skoro pola metra, na Zlatiboru i Tari oko 25 centimetara, Staroj Planini 23, dok je na Divčibarama oko centimetara snega. Ova količina snega će se dosta povećati već narednih dana, a posebno u nedelju jer nas, prema rečima meteorologa, čeka sneg u celoj zemlji.

Direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) Jugoslav Nikolić navodi da je prvi sneg ove nedelje bio uslovljen prilivom hladnog vazduha koji je strujao iznad Srbije. Zatim je usledio jedan dan predaha, sa sunčanim vremenom, ali već danas nas očekuje novo naoblačenje.

- U četvrtak se u čitavoj zemlji očekuje naoblačenje sa kišom, u planinama sa snegom. U petak i subotu oblačno, ponegde sa kišom, u planinama sa snegom, u noćnim satima kratkotrajni sneg moguć je ponegde i u nižim predelima brdsko-planinskog dela Srbije - navodi Nikolić. Temperature će se kretati od nula do osam stepeni.

Ipak, pravo zahlađenje sledi drugog dana vikenda, a temperature neće preći jedan stepen.

- U nedelju očekujemo zahlađenje, sa kišom i snegom, posle podne i noću sneg u svim predelima uz stvaranje, a u planinama povećanje snežnog pokrivača. I početkom naredne sedmice biće hladno sa snegom, pa se očekuje povećanje visine snežnog pokrivača za 10 do 20 centimetara - zaključuje Nikolić.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna