SKUPLJAJU STVARI OD KUĆE DO KUĆE: Grupa humanitaraca preuzima priloge u garderobi sa čak tri opštine

M. STANOJKOVIĆ

11. 12. 2021. u 08:51

GRUPA humanih ljudi, prijatelja međusobno, odlučila se za specifičnu vrstu pomoći u susret praznicima. Njihov kombi danas i sutra krstariće ulicama Beograda i od adrese do adrese sugrađana sakupljaće stvari neophodne deci Svratišta.

СКУПЉАЈУ СТВАРИ ОД КУЋЕ ДО КУЋЕ: Група хуманитараца преузима прилоге у гардероби са чак три општине

Foto Privatna arhiva

Kako za "Novosti" objašnjava Tamara Klarić, koja predvodi ovu grupu nesebičnih ljudi, akciju koju su organizovali prošle godine, nastavljaju i ove. Ovoga puta, zbog ograničenih kapaciteta, moći će da pokriju samo tri opštine, Stari grad, Novi Beograd i Vračar.

Potom će prikupljene pakete, odneti u magacin koji su obezbedili u te svrhe, a kad budu razvrstali dobijene stvari, odneće ih deci Svratišta.

- Prošle godine zajedno smo obezbedili više od 3.000 komada garderobe za decu - kaže Tamara.

- Dolazimo na adresu sugrađana danas i sutra, a svi zainteresovani koji su videli naš apel putem društvenih mreža, mogli su da se prijave do petka. Ove godine obići ćemo oko 150 adresa. Neophodne su tople jakne, čizme, zimske cipele, kape, rukavice, šalovi, džemperi, pntalone, duksevi i sredstva za higijenu. Iz tehničkih razloga moći ćemo da obiđemo samo ove opštine, ali za sve ostale, magacin na Senjaku je otvoren.

Foto Privatna arhiva

Dok su pripremali poklone za svoje najbliže, tokom studentskih dana, prijatelji humanitarci odlučili su da se pokrenu i učine nešto i za druge.

- Osećaj koji oplemenjuje je u svakom od nas kada uspemo da ulepšamo nekome dan i učinimo nešto za druge - saglasna je Tamara.

- U ovim vremenima kada je više nego ikada potrebno solidarnosti, svako od nas može da odvoji deo svog vremena i učini nešto za druge.

Prošle 2020 obezbeđeno 3.000 komada dečje garderobe, Foto Privatna arhiva

SPREMNO ZA NOŠENjE - ODMAH

SAMO prošlog vikenda Svratište za decu posetilo je više od 150 devojčica i dečaka.

- Hladni dani i loši vremenski uslovi znači da dveno imamo više dece.

- Ono što donirate trebalo bi da bude u takvom stanju da deca mogu odmah da obuku. To zači da tragovi nošenja ne budu previše izraženi i da stvari budu cele i čiste - poručuju iz Svratišta za decu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)