VELIKI DAN ZA GRAĐANE SRBIJE: Počinje gradnja metroa u Beogradu

Novosti online

22. 11. 2021. u 09:08

ZA sve građane Srbije danas je veliki i važan dan, jer počinje izgradnja metroa u Beogradu, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

ВЕЛИКИ ДАН ЗА ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ: Почиње градња метроа у Београду

Foto Promo

On je u intervjuu za B92.net istakao da će ova vlast, predvođena predsednikom Aleksandrom Vučićem, sprovesti taj veliki projekat.

- Na ogromnom prostoru od čak 72 hektara počinju pripremni radovi na izgradnji depoa. Sledeće godine nas očekuje potpisivanje ugovora za izgradnju depoa, zatim za izgradnju pristupnih saobraćajnica, pa za izgradnju stanica i tunela. Nakon toga počinje izgradnja depoa, zatim pristupnih saobraćajnica, stanica, a onda i kopanje tunela - naveo je on.

Ilustrujući kompleksnost posla naveo je da će tunele kopati TBM mašina-krtica, za čije pravljenje je potrebno 13 meseci i još tri za sklapanje.

- Metro koji gradimo biće najsavremeniji mogući, potpuno automatizovan, bez mašinovođe. Planirano je da prva linija bude završena 2028. godine, a druga 2030. godine - istakao je on.

Mali je ocenio da izgradnjom metroa otvaramo novu eru Beograda.

- Država ovim projektom pokazuje koliko je snažna, kao i da je politika koja se vodi pre svega usmerena ka poboljšanju kvaliteta života građana - istakao je on.

BONUS VIDEO:

Nadam se da će Danas ponovo biti slobodan

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (27)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu