ODBORNICI O TRASAMA BUDUĆEG METROA: Sednica Skupštine grada zakazana za danas, na dnevnom redu nekoliko bitnih tačaka

S. B. M.

08. 11. 2021. u 06:47

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević zakazao je za danas 33. sednicu Skupštine. I ovog puta, skup će se održati u zgradi Narodne skupštine Republike Srbije u Kralja Milana. Najvažnija tačka dnevnog reda biće Predlog plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema.

ОДБОРНИЦИ О ТРАСАМА БУДУЋЕГ МЕТРОА: Седница Скупштине града заказана за данас, на дневном реду неколико битних тачака

Foto Z. Jovanović

Osim ovog plana, pred odbornicima će se naći Predlog plana detaljne regulacije dela naselja Cerak vinogradi i Predlog plana detaljne regulacije područja između privredne zone "Auto-put" i aerodroma "Nikola Tesla". Tu su i izmene i dopune planova detaljne regulacije, koje se odnose na četiri mesne zajednice opština Zvezdara i Voždovac i za potez duž ulica Zemunska - Tošin bunar u Novom Beogradu. Gradski poslanici odlučivaće i o izmenama i dopunama plana detaljne regulacije za deo bloka između ulica Admirala Geprata, Kneza Miloša, Balkanske i Nemanjine, kao i plan detaljne regulacije za prostornu celinu uz ulicu Dunavski kej, Linijski park - Beograd i Ulicu Žorža Klemansoa.

Odbornici će odlučivati i o ostvarivanju prava na finansiranje troškova postupka biomedicinski potpomognutog oplođenja za parove sa jednim detetom, o izmenama odluke o utvrđivanju zakupnina za poslovni prostor Grada Beograda. Glasaće i o predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o načinu plaćanja komunalnih usluga, predlogu odluke o izmeni odluke o komunlanom redu, kao i o predlogu odluke o izmenama i dopunama odluke o uređivanju i održavanju groblja i sahranjivanju. Na dnevnom redu je i predlog odluke o izmenama odluke o postavljanju bašte ugostiteljskog objekta, kao predlog odluke o izmenama odluke o postavljanju tezgi i drugih pokretnih privremenih objekata.

VUDRO VILSON I MATE PARLOV

ODBORNICI će odlučivati o predlogu rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju odbora za podizanje spomenika Vudrou Vilsonu.

Ujedno, glasaće i o predlogu odluke o dodeli naziva ulice na Zvezdari po nekadašnjem jugoslovenskom bokseru Mati Parlovu.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)