RIGOROZNA KONTROLA U GRADSKOM PREVOZU U BEOGRADU: Ko ne poštuje pravila i nema masku - izbace ga, pa pišu kaznu!

Novosti online

28. 10. 2021. u 17:51

KAO što je ranije najavljeno, kontrola nošenja maski u gradskom prevozu je znatno povećana, što su potvrdili i građani deleći lokacije na društvenim mrežama i tako otkrivajući gde su "žarišta" na kojima komunalna policija proverava poštovanje ove mere.

РИГОРОЗНА КОНТРОЛА У ГРАДСКОМ ПРЕВОЗУ У БЕОГРАДУ: Ко не поштује правила и нема маску - избаце га, па пишу казну!

Foto M. Anđela

Kako to izgleda? Prema izjavi jednog Beograđanina, kontrolori uđu u vozilo, izbace ljude bez maski napolje i tu, na stanici, im pišu kazne. Putnici koji ne nose maske kao fizička lica platiće kaznu od 5.000 dinara, dok će odgovorni za poštovanje ove mere morati da izdvoje 30.000 dinara.

Ranije je najavljeno da će se kontrola nošenja maski u gradskom prevozu pojačati u cilju zaustavljanja širenja zaraze korona virusom.

- Ono na šta ćemo u budućem periodu staviti akcenat jeste kontrola nošenja maski u gradskom prevozu, autobusima - rekao je ranije rukovodilac Sektora unutrašnje kontrole Komunalne milicije Ranko Šekularac.

On je istakao da se obaveza nošenja zaštitne maske, u cilju sprečavanja širenja korona virusa, u hipermarketima i tržnim centrima uglavnom poštuje, ali da je bilo nekoliko desetina slučajeva u kojima je Komunalna milicija sankcionisala pravna lica zbog nepoštovanja te mere.

U proteklih 24 sata, broj novozaraženih je 6.697, a nažalost preminulo je još 63. Na respiratorima se nalaze 275 pacijenta. Od poslednjeg preseka testirano je 23.474. Na bolničkom lečenju se trenutno nalaze 6.792 pacijenta. Dan ranije, registrovano je 6.948 novih slučajeva zaraze, a nažalost preminulo je još 64. Na respiratorima je bilo 277 pacijenta, a na bolničkom lečenju 6.791.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Advokat porodice devojčice koja je preminula zbog nesavesnog lečenja lekara iz Vranja

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna