FINIŠ SANACIJE U BRAĆE JERKOVIĆ: Posle višemesečnog odlaganja, obnova voždovačke ulice danas bi trebalo da bude okončana

S. B. MILOŠEVIĆ

23. 10. 2021. u 08:51

DOLAZAK ekipa JKP "Beograd put" obradovalo je sve stanovnike Ulice Braće Jerković, koji od maja slušaju zujanje građevinskih mašina i u širokom luku zaobilaze raskopanu saobraćajnicu.

ФИНИШ САНАЦИЈЕ У БРАЋЕ ЈЕРКОВИЋ: После вишемесечног одлагања, обнова вождовачке улице данас би требало да буде окончана

Zajedničkim snagama "Vodovod" i "Beograd put" su završili posao, Foto Novosti

Iako je trebalo da radovi na zameni kanalizacionih cevi i asfaltiranju budu gotovi do kraja avgusta, biće konačno završeni danas. Pomeranje rokova napravilo je pakao od života žiteljima ovog dela Voždovca, a sve zbog prolongiranja radova na zameni vodovodnih i kanalizacionih cevi.

Radnici JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" su tek prošle sedmice završili sav posao na zameni cevi. Na pitanje "Novosti" gde je zapelo, nadležni iz ovog komunalnog preduzeća nisu dali objašnjenje. Dok su radovi trajali, zatrpano nanovo otrpavano, "Vodovod" je redovno molio građane za strpljenje. Zamena cevi na delu od Darvinove do Pive Karamatijevića tekla je sporo, bilo je kvarova, stanari po dan-dva ili više nisu imali vodu. Na gradilištu, prema procenama sugrađana, često se dešavalo da je radnika veoma malo. Često se dešavalo i da tokom radnog vremena sve bude pusto. Zbog toga se ceo posao i - otegao.

Zajedničkim snagama "Vodovod" i "Beograd put" su završili posao, Foto Novosti

Poslednjeg vikenda u avgustu, kada je trebalo da sve bude završeno, odrađena je polovina planiranog - do pijace. U prvoj nedelji oktobra stanari okolnih višespratnica izgubili su strpljenje, pa su na mašinama i ogradi gradilišta osvanula pitanja nadležnima: "Da li ste vi arheolozi? Ako niste, čime se bavite? Je l' vam neko rekao da ste zarobili građane ove ulice u kojoj žive stari, bolesni ljudi, deca?"

"Vodovod" je sve završio prošle sedmice, a putari su već sutradan doterali opremu. Kako kažu u "Beograd putu", ako ih vreme posluži, saobraćaj bi trebalo da puste danas. Dodaju i da će se trotoari raditi sukcesivno. Cilj je da što pre ovuda krene javni prevoz.

Kontejneri

OSIM što su gazili po zemlji, obilazili raskopano, problem je bio vozačima jer mesecima nisu mogli da priđi zgradama. Nije bilo ni mesta za parkiranje vozila. I đubre su u kesama nosali više stotina metara, jer su im svi kontejneri odneti pošto ni kamioni "Čistoće" nisu mogli da prođu ulicom.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)