SMEĆE VOZE KOD KOMŠIJA: Stanari zgrada u Pećkoj ulici na Miljakovcu 3 ostali bez kontejnera

J. D. - M. S.

21. 10. 2021. u 10:50

STANARI zgrada u naselju Miljakovac 3 pre sedam dana ostali su bez nekoliko kontejnera. Nadležni iz JKP "Gradska čistoća" bez prethodne najave uklonili su jedine đubrijere njima namenjene koji su bili postavljeni na okretnici autobuske linije 48.

СМЕЋЕ ВОЗЕ КОД КОМШИЈА: Станари зграда у Пећкој улици на Миљаковцу 3 остали без контејнера

Kontejneri su uklonjeni iz dela naselj, Foto printskrin

Zbog toga su sada prinuđeni da smeće danima odlažu na svojim terasama, a onda kada nakupe dovoljno, automobilom prevezu do najbližeg kontejnera, koji se u njihovom slučaju nalazi u naselju Miljakovac 2. U "Čistoći" su "Novostima" rekli da će problem ipak biti rešen.

Prema rečima stanara Pećke ulice, investitor prilikom gradnje objekta nije predvideo prostor za kontejnere, zbog čega su smeće jedino mogli da odlažu na okretnici.

- Ni ti kontejneri nam nisu bili baš blizu, ali bili su bar u naselju - kažu stanari iz Pećke ulice.

- Kada smo pre nekoliko dana poneli smeće da bacimo, videli smo da kanti nema. Mislili smo da će možda postaviti nove, pa su zato odneli postojeće. Ipak, već nedelju dana ih nema.

Kako se u ovom kraju pretežno nalaze porodične kuće, koje poseduje svoje đubrijere, nadležni su rešili da kontejnere sa okretnice sklone.

- Sugrađani za koje investitor nije obezbedio sudove za odlaganje otpada, kao ni prostor za njihovo postavljanje, a što je bio u obavezi, mogu da se jave našem pogonu u Rakovici - objašnjavaju nadležni iz JKP "Gradska čistoća".

- Preduzeće će im izaći u susret i za potrebe zgrada obezbediti zelene kante u dovoljnom broju u odnosu na broj domaćinstva.

Iz ovog komunalnog preduzeća dodaju da su kontejneri sa okretnice povučeni jer je celo naselje pretežno u individualnoj izgradnji, pa su odnedavno svi prešli na sistem odlaganja otpada putem kanti koje se redovne prazne.

Sličan problem imali su i stanovnici Juhorske ulice na Karaburmi kojima je "Čistoća" uklonila kontejnere zbog neprohodne ulice. Obrazloženje je bilo da kamioni smećarci ne mogu da prolaze i prazne kante zbog nepropisno parkiranih automobila.

Voždovac i Zemun

JKP "Gradska čistoća" proteklog vikenda podelila je plave i zelene kante za oko 500 domaćinstva u Zemunu i na Voždovcu. Meštani Belog Potoka dobili su 200 posuda, dok je u zemunskim naseljima Ekonomija, 13. oktobar i Oficirska kolonija podeljeno 350 đubrijera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri