OTVOREN SKVER MILENE I GAGE: Novo mesto susreta na Vračaru

J.D.

04. 10. 2021. u 21:20

UZ zvuke melodija iz čuvene emisije "Obraz uz obraz" večeras je i zvanično otvoren skver posvećen čuvenom glumačkom paru Mileni Dravić i Draganu Nikoliću.

ОТВОРЕН СКВЕР МИЛЕНЕ И ГАГЕ: Ново место сусрета на Врачару

Foto: Milena Anđela

Vračarci su dobili novo mesto susreta na uglu Mileševske i Cara Nikolaja, a mnogobrojni građani okupili su se večeras, upravo na ovom mestu i uživali u dobro poznatim taktovima koje je izvodio simfonijski orkestar Radio televizije Srbije.

Odjekivale su Vračarom dobro poznate melodije iz filma "Nacionalna klasa", "Otpisanih"... dok su se na video-bimu smenjivali kadrovi iz čuvene emisije u kojoj su domaćini bili upravo Milena i Gaga.

- Ovo je buduća scena za različita kulturna dešavanja, književne večeri i koncerti koji će se odvijati upravo na ovom prostoru, a i pokazatelj kako možemo da uređujemo nove prostore kako bi Beograd posato moderan grad - rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić. - Sa druge strane, ovo je prilika da se sećamo divnih ljudi koji su stvarali našu kulturu i društvo a Milena Dravić I Dragan Nikolić, to svakako jesu.

Uređeni prostor svakako će biti novo mesto susreta Vračaraca, koji su se i sinoć okupili u velikom broj na svečanom otvaranju. Takođe, rekonstrukcija skvera završena je dve sedmice pre planiranog roka, a Grad je za ove radove izdvojio 42 miliona dinara. Planirano je da na ovom prostoru bude zasađeno šest novih stabala, dok su postojeća sačuvana. Na uređenoj pjaceti se nalazi i osam parking-mesta za bicikle. Uz pet klupa za sedenje i odmor, postavljeno je i deset stubova javne rasvete i pet đubrijera.

Takođe, deo Mileševske ulice koji se spaja sa ulicom Cara Nikolaja od sada je potpuno zatvoren za saobraćaj, jer je ovaj deo stopljen u novi trg. Za prolaz automobila koristi se sada parče saobraćajnice Radivoja Koraća, koje je dodatno prošireno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju