NA 50 METARA GODINU DANA! Kraj radova na konstrukciji preko pruge u Mladenovcu oročen na 15. septembar

S. B. M.

19. 07. 2021. u 19:34

RADOVI na sanaciji nadvožnjaka preko pruge u Mladenovcu dugog 50 metara, koji od prošlog leta nije u funkciji, mogli bi da budu završeni 15. septembra. Ovaj rok je investitoru JP "Putevi Srbije" dao izvođač - "Štrabag". Radnika je ovde malo, a posao nije daleko odmakao.

НА 50 МЕТАРА ГОДИНУ ДАНА! Крај радова на конструкцији преко пруге у Младеновцу орочен на 15. септембар

Foto Arhiva

Popravka mosta počela je krajem proleća 2020. Da sporo ide, Mladenovčani su bili svedoci svakog dana. Onda su se putari povukli. Kako su tada rekli, uočena su nepredviđena oštećenja u konstrukciji mosta, koja zahtevaju obimnije radove za koje je bilo neophodno izraditi novi projekat. Saobraćaj je u novembru 2020. preko nadvožnjaka obustavljen iz bezbednosnih razloga. Izrada novog projekta trajala je do aprila, a krajem tog meseca radnici "Štrabaga"a su se vratili na ovu deonicu.

- S obzirom na to da je prilikom skidanja asfalta uočeno da je nadvožnjak u lošijem stanju nego što je to bilo vidljivo, izvođaču radova dostavljena je izmenjena tehnologija izvođenja radova na prilaznim konstrukcijama mosta preko pruge u Mladenovcu sa tehničkim specifikacijama i opisima po kojim je potrebno nastaviti izvođenje započetih radova. Od četvrtka, 8. jula, izvođač je počeo da radi u skladu sa dostavljenom izmenjenom tehnologijom - kažu u "Putevima Srbije".

Ipak, nije jasno šta je rađeno od kraja aprila do 8. jula, kada je izvođaču data izmenjena tehnička specifikacija.

Od prošle sedmice do danas urađeno je grubo pranje kompletne kolovozne ploče obe konstrukcije, demontaža ograde sa odvozom i lagerovanjem, mašinsko štemovanje ivičnog venca i dela konzole sa odvozom šuta, ugradnja ankera na stubovima.

- U ponedeljak, 12. jula izvođač je dostavio korigovanu dinamiku izvođenja radova na mostu i prilaznim konstrukcijama sa definisanim rokom završetka radova do 15. septembra. Konačna vrednost radova biće poznata nakon usklađivanja sa zvaničnim cenovnikom radova JP "Putevi Srbije" - navode u ovom preduzeću.

KOLONE

Konstrukciju dugu 50 metara JP "Putevi Srbije" nikako da rekonstruišu, iako je najbrža veza sa selima Koraćica, Markovac, Velika Ivanča... Zato Mladenovčani mesecima kruže i po nekoliko kilometara, jer se preko njega ne može. Problem je što se zbog zatvaranja ovog puta zakrči drugi prilaz gradu, Gazela, pa vozači stoje i po pola sata na deonici dugoj 500 metara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)