GSP BEOGRADA: Sve više autobusa sa klima-uređajima na gradskim ulicama

Novosti online

12. 07. 2021. u 14:03

PRETHODNIH dana uložen je ogroman napor da bi se u što većem broju vozila GSP-a, koja imaju fabrički ugrađene klime, one dovele u ispravno stanje.

ГСП БЕОГРАДА: Све више аутобуса са клима-уређајима на градским улицама

Foto: Depositphotos

Rezultat toga je da su u oko 90 autobusa dodatno osposobljeni klima-uređaji tako da je, kao što je i obećano, ukupan broj autobusa sa ispravnim klimama premašio broj od 500. Trenutno 507 autobusa ima ispravne klima-uređaje, saopšteno je iz JKP GSP „Beograd”.

U saopštenju se napominje da se u voznom parku GSP-a i dalje nalazi oko 100 autobusa koji nemaju fabrički ugrađene klime, a svakodnevno se i za postojeći red vožnje obezbeđuje oko 600 ispravnih autobusa.

Najveći obim radova je u autobusima tipa „solaris” koji imaju ugrađene po dve klime. Oni su starosti osam godina, tako da je u nekima sistem za hlađenje u lošem stanju i potrebni su veoma obimni radovi da bi se klima osposobila.

Trenutni broj autobusa u kojima su klime ispravne blizu je gornje granice tehničkih mogućnosti, a narednih dana vršiće se popravke klima u autobusima kod kojih su potrebni najkompleksniji radovi da bi se klime osposobile, ali i tekuće popravke kako bi se održao postojeći nivo ispravnosti klima-uređaja.

Takođe, svakodnevno se servisiraju i klima-uređaji u trolejbusima a u saobraćaju su trolejbusi koji su prošli potreban servis. Što se tiče tramvajskog prevoza, klima-uređaje imaju tramvaji tipa „kaf”, saopšteno je iz JKP GSP „Beograd”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)