"BEOGRADSKA" MENJA "BUS PLUS": Predstavljena jedinstvena plastična putna legitimacija za javni prevoz, nudi i druge pogodnosti

G. N.

07. 07. 2021. u 22:37

NOVA kartica za javni prevoz, "Beogradska kartica", puštena je u prodaju.

БЕОГРАДСКА МЕЊА БУС ПЛУС: Представљена јединствена пластична путна легитимација за јавни превоз, нуди и друге погодности

Foto Arhiva

Personalizovana karta omogućiće od ponedeljka sugrađanima različite pogodnosti, poput korišćenja termina na zatvorenim gradskim bazenima za dinar ili kupovinu ulaznice za zoološki vrt po ceni od 350 dinara jednom mesečno. Dosadašnje kartice "bus plusa" važiće do isteka njihovog roka od tri godine, i sa njima će se ostvarivati iste povlastice.

Kako je predstavljeno na promociji "Beogradske kartice" u Skupštini grada, u planu je od jeseni da građani ostvare popuste pri kupovini karata za pozorišta, bioskope, muzeje, pri plaćanju infostana i drugih obaveza, računa u ugostiteljskim objektima i prodavnicama. Ova novina funkcionisaće po principu dva novčanika gde će iz jednog moći da se uplaćuje karta za prevoz, a drugi će moći da se dopunjuje i tako plaća korišćenje javnih bicikala, parkinga i drugo.

- Ovaj dan predstavlja ispunjenje obećanja da "bus plus" ide u istoriju - rekao je sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević. - Po ugovoru je "beogradska kartica" trebalo da bude realizovana u prvih šest meseci, međutim privatni partner je išao korak unapred i već počinje njena prodaja.

Prema Vasiljevićevim rečima, sugrađani će javni prevoz koristiti pod istim uslovima kao i do sada.

- Dosadašnje personalizovane i nepersonalizovane karte važe i dalje, i mogu se dopuniti na prodajnim mestima po cenama koje nisu menjane od 2017. godine - rekao je sekretar.

Sistem naplate karata i upravljanja vozilima kakav se primenjuje u Beogradu, kompanija "Kentkart" iz Turske održava u 47 gradova na četiri kontinenta. Marketing menadžer te kompanije Volkan Šen kaže da su zahvaljujući tome što su u Beogradu bili prisutni kao manjinski partner, prepoznali upravljanje javnim prevozom u Beogradu kao strateški važan posao za razvoj ove firme u regionu.

 

REKREATIVNO PLIVANjE ZA DINAR

REKREATIVNO plivanje na zatvorenim bazenima sportskih centara "Tašmajdan", "Milan Gale Muškatirović", "Banjica", "Vračar" i "11. april", od ponedeljka će korisnicima personalizovane karte biti dostupno za dinar.

Foto Arhiva

- Ovo je sjajna prilika da animiramo građane da počnu sa rekreacijom i za samo pet dinara iskoriste pet termina plivanja mesečno - kazao je direktor SC "Tašmajdan" Milan Novović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije