DOZVOLA PUNA NEPRAVILNOSTI? Zbog gradnje solitera, stanari Bloka 37 predali prijave nadležnima

Š. Marović

07. 07. 2021. u 07:52

PREGOVORI Grada sa investitorima u Bloku 37 i dalje su u toku, a mašine na gradilištu trenutno miruju.

ДОЗВОЛА ПУНА  НЕПРАВИЛНОСТИ? Због градње солитера, станари Блока 37 предали пријаве надлежнима

Foto Fejsbuk/G. Vesić

U međuvremenu, stanari ovog dela prestonice predali su nadležnim inspekcijama prijave u kojima tvrde da je dozvola za izgradnju višespratnice puna nepravilnosti.

Posle iznenadnog izlaska građevinskih mašina posle pauze dogovorene na sastanku u gradskoj skupštini, i ponovnog početka radova, pa blokade ulaza, strasti su se smirile.

Kako je za "Novosti" kratko rekao glavni gradski urbanista Marko Stojčić, pregovori sa austrijskom firmom "Durst" i dalje traju. I dok se rešenje koje će zadovoljiti sve tri strane još traži, građani bloka 37 su obazrivi.

- Patrole koje čine stanari svakodnevno obilaze gradilište, da nas ne bi ponovo neprijatno iznenadili početkom bilo kakvih radova - ističe za naš list žitelj Bloka 37 Nebojša Popevski.

- Od drugog sastanka koji smo imali sa gradom, još nas niko nije pozvao na razgovore. Uprkos tome, bar jednom sedmično se okupimo, a naši uslovi ostaju isti.

NEZADOVOLjNI Grupa žitelja novobeogradskog Bloka 37 na protestu, Foto P. Milošević

Takođe, pravni tim je u protekle tri nedelje uvideo brojne nepravilnosti prilikom dodele lokacijskih uslova za gradnju poslovnog objekta, što će pokušati da iskoriste pred nadležnim institucijama.

- Uspeli smo da predamo prijave urbanističkoj i gradskoj inspekciji, kao i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture - tvrdi Popevski.

- Naš pravni tim pronašao je neke začkoljice koje će biti jak argument za stopiranje daljih radova. To podrazumeva više od jedne grube nepravilnosti koje su učinjene i koje po zakonu obaraju validnost građevinske dozvole. Institucije imaju rok od 30 dana u kom zakonski treba da nam odgovore, pa ćemo posle toga moći da komentarišemo detalje, ali očekujemo da se izvođenje radova zaustavi.

Dobrovoljna akcija

KAKO bi pokazali slogu i zajedništvo, ali i dodatno uredili Blok 37, stanari su protekle nedelje dva puta očistili svoj kraj. Postavljene su i reciklažne kante, gde se sav otpad sortira. Kako su istakli, od prodaje limenki planiraju da kupe nove sadnice i hortikulturno oplemene ceo prostor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna