MILION EVRA ZA LAZAREVAC: Među novim projektima Grada planiran vodovod u Mirosaljcima, plato u centru

A. Z. Klisurić

17. 06. 2021. u 06:45

GRAD Beograd uložio je milion evra u rekonstrukciju ulica i trga u Lazarevcu, a prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, koji je juče obišao rekonstruisani deo opštine, ovo je najbolji primer kako se u Beogradu sprovodi politika jednakog razvoja svih delova grada.

МИЛИОН ЕВРА ЗА ЛАЗАРЕВАЦ: Међу новим пројектима Града планиран водовод у Миросаљцима, плато у центру

Foto Beoinfo

Vesić je naglasio da ih čeka velika investicija - početak izgradnje trga kod Opštine koji će imati podzemnu garažu sa 46 mesta, fontanu i dečje igralište.

- Do kraja ove godine sredićemo oko 7,5 kilometara ulica u vrednosti oko 200 miliona dinara, a u 2019. i 2020. godini uložili smo oko 200 miliona za uređenje ulica i nastavljamo u tom pravcu. Blizu smo potpisivanju ugovora kojim će BG voz povezati Lazarevac i centar. Kada budemo završili čitav projekat, imaćemo dupli kolosek između ove dve lokacije. Raspisali smo tender za Železničku ulicu, koja je važna zato što će se njenim uređenjem rasteretiti ulaz u grad, a 1. jula biće raspisan i tender za vodovod u Mirosaljcima - naveo je Vesić.

On je rekao da se bori da se u Lazarevcu realizuje još jedna investicija - izgradnja fabričkog postrojenja.

Foto Beoinfo

Prema rečima zamenika gradonačelnika Gorana Vesića, neophodno je omogućiti zapošljavanje ženske radne snage, a prvi na spisku za izgradnju fabričkih postrojenja su Lazarevac i Mladenovac. On je takođe najavio da je planirana i izgradnja jednog vrtića u Stepojevcu.

POČETAK IZGRADNjE KANALIZACIJE

PREDSEDNIK GO Lazarevac Bojan Stević rekao je da se očekuje izgradnja kanalizacione mreže u Velikim Crljenima kao i u MZ Momčilo Pavlović, Šopić i Branko Radičević. Kako je rekao podeljeni su projekti po pitanju ozakonjenja školskih objekata, putne infrastruktura, rešavanja problema vodovoda i kanalizacione mreže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)