STIGLI RAČUNI, LOM PO ZGRADI: Nesloga u Sloginoj - kad jedna porodica neće da plaća održavanje objekata

Š. M.

11. 06. 2021. u 06:47

STANARI zgrade u ulici Slogina 13 duže vreme imaju problem sa porodicom koja živi u ovom objektu, pošto njeni članovi uporno odbijaju da plate nadoknadu za usluge profesionalnog upravnika, čišćenje i investicioni fond!

СТИГЛИ РАЧУНИ, ЛОМ ПО ЗГРАДИ: Неслога у Слогиној - кад једна породица неће да плаћа одржавање објеката

Arhiva

Zbog zahteva za izmirenje pristiglih dugovanja stradala je oglasna tabla, pocepan je kućni red i porušen gelender dužine oko četiri metra, pa je morala da interveniše i policija.

Zgrada je sagrađena 2005. godine na mestu gde je pomenuta familija posedovala porodičnu kuću. Profesionalnog upravnika dobila je pre šest godina.

- Problem je što porodica koja u objektu ima tri stana neće da plaća mesečnu naknadu za održavanje, pa se tako za sve vreme skupilo oko 108.000 dinara duga - kaže za "Novosti" upravnik zgrade Vukašin Andrijević. Jedino rešenje je bilo da se angažuje advokat i sudski naplate data potraživanja. To je očito izazvalo revolt kod jednog od članova familije, koji je nasilničkim ponašanjem prvo polomio oglasnu tablu, potom pocepao kućni red, da bi vrhunac bilo lomljenje gelendera, za koji se pretpostavlja da je njihovo delo.

Zbog svega su na kraju morali da intervenišu organi reda, koji su zatražili od ove stambene zajednice da podnese odštetni zahtev Policijskoj stanici Palilula. U ovom objektu na Karaburmi ima ukupno 16 stanova.

- Ukupno devet od njih 13 izglasalo je da zgrada dobije profesionalnog upravnika, što se pokazalo kao pravo rešenje - za naš list pričaju stanari objekta u Sloginoj 13.

STRAHUJU OD FIZIČKOG OBRAČUNA

Problemi sa komšijama postaju nesnosni, pa strahujemo i da to ne eskalira u fizički obračun - kaže Andrijević.

- Ponašaju se kao da je cela zgrada njihovo vlasništvo, a izričiti su u stavu da naknadu koja iznosi 1.115 dinara mesečno neće da plate.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju