PATRIJARH NA ČELU LITIJE: Spasovdan, slava Beograda, biće obeležena 10. juna liturgijama u Vaznesenjskoj crkvi i Hramu Svetog Save

S. V.

02. 06. 2021. u 09:53

SPASOVDANSKU litiju, koja će biti održana u četvrtak 10. juna na Spasovdan - slavu Beograda, predvodiće Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji će služiti svetu arhijerejsku liturgiju, sa činom osvećenja slavskih darova u Vaznesenjskoj crkvi u 9.00.

ПАТРИЈАРХ НА ЧЕЛУ ЛИТИЈЕ: Спасовдан, слава Београда, биће обележена 10. јуна литургијама у Вазнесењској цркви и Храму Светог Саве

Foto I. Marinković

Svečana slavska litija koju će predvoditi patrijarh, sa više stotina sveštenika, članovima beogradskih crkvenih horova i predstavnicima gradskih institucija krenuće u 19 časova.

- Slavska litija kretaće se od Vaznesenjskog hrama, ulicama Kneza Miloša i Kralja Milana, preko Trga Slavija i Bulevara oslobođenja do Hrama Svetog Save na Vračaru, gde će biti služen moleban za Beograd i njegove žitelje - saopšteno je iz SPC.

Spasovdan uvek pada u četvrtak, 40 dana posle Vaskrsa. Domaćin ovogodišnje prestoničke slave biće gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić. Poglavar SPC pozvao je vernike da tog dana budu deo spasovdanske litije.

- Ja vas molim, ko god ne bude sprečen nekim važnijim poslovima, da mu to bude poslušanje, da bude zavet naš, da od Vaznesenjskog hrama dođemo do Hrama Svetog Save, da se pomolimo Bogu i da učestvujemo i jednom duhovnom, skromnom programu - poručio je patrijarh Porfirije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)