Дачић оштро осудио дешавања у Црној Гори: Антисрпском политиком граде СВОЈ ИДЕНТИТЕТ – Отишли су ПРЕДАЛЕКО

Новости онлајн

07. 06. 2020. у 16:38

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић сматра да је Црна Гора отишла предалеко у ширењу антисрпске политике у жељи да изгради црногорски идентитет

Дачић оштро осудио дешавања у Црној Гори: Антисрпском политиком граде СВОЈ ИДЕНТИТЕТ – Отишли су ПРЕДАЛЕКО

МИНИСТАР спољних послова Србије Ивица Дачић сматра да је Црна Гора отишла предалеко у ширењу антисрпске политике у жељи да изгради црногорски идентитет.

Дачић је навео да је то недавно показала и изјава црногорског министра спољних послова Срђана Дармановића да НАТО може да помогне у евентуалној одбрани Црне Горе од агресивне Србије.

- Србија није агресивна. Србија ниједним својим чином није показала било какву агресивност према Црној Гори и они неће да признају да су они изазвали све ове проблеме - рекао је Дачић за ТВ Хепи.

Често, додао је, из Црне Горе стижу изјаве да се “Србија меша у њихов унутрашњи посао”, те објаснио да питање људских права и националних заједница није унутрашње питање једне земље, већ је регулисано међународним конвенцијама и декларацијама.

Дачић је упитао како би Црна Гора реаговала да он пред изборе оде у Будву или Херцег Нови, како би у оквиру кампање био са Србима, као што ће за два или три дана албански министар спољних послова Гент Цакај боравити у Медвеђи, где ће пред изборе разговарати са албанским становништвом, чему се Србија не противи.

Он је додао да његова “оштра” реаговања на изјаве из Црне Горе нису део кампање, већ да је увек тако реаговао на изјаве појединих политичара из региона или њихове потезе и одлуке.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

Zadnji Trzaji istrosenog aparata

07.06.2020. 16:57

FAŠIZAM pre svega pokusavaju provuci....pa im sad Hrvati i Albanci braća najbliža , bar vlasti

Горан - GOXY

07.06.2020. 17:01

Хоће ли ико из ове и овакве европе да одреагује на ове нељуде и невернике

iz glave

08.06.2020. 00:02

@Горан - GOXY - па они су их створили ради својих планова, као и њима сличне пре њих

Mikiboy

07.06.2020. 17:08

Identitet nacije nemogu da zasnivaju na antisrpstvu.Oni nisu vise nesto drugo ako su manje Srbi.Oni postanu samo vise nista.

Sudija

07.06.2020. 21:42

Kaznite ih...... mnogo načina ima, prvo ukinuti pravo na školovanje na fakultetima, svi bez drzavljanstva napolje iz Srbije,ispitati poreklo imovine , diplome i način zaposlenja, obustaviti isporuku struje i namirnuca, zabrana letova i saobraxaja....... pa da vudimo ko više štete ima..... ljzdi...... Kaludjerica(naselje kraj Beograda) ima više stanovnika od Crne Gore....... pa zar sa šačicom niste u stanju da se razračunate