У ПРВИХ осам месеци ове године Турци су били четврти по броју остварених ноћења иностраних туриста у Србији, истакнуто је на пословном сусрету „NOVI SAD WORKSHOP 2019-Welcome Turkey“, који је у новосадском Хотелу „Шератон“ окупио 42 туроператора, представника туристичке привреде Турске и 35 туристичких агенција из Србије.

У последњих шест година сваке је забележен двоцифрени процентуални раст долазака и ноћења, речено је на скупу на којем су представљене понуде Новог Сада и целе Србије учесницима из Турске и разматрано успостављање будуће сарадње.

Учесници су се сагласни да је то окупљање изузетна прилика за представљање Србије и Новог Сада као интересантних дестинација гостима из Турске.

Прочитајте још - У Београду највише туриста из Турске

- Ово је веома важан догађај у промоцији Новог Сада као туристичке дестинације и прилика да представници наших туристичких агенција са својим колегама из Турске договоре неке нове послове – истакао је Милорад Радојевић, члан Градског већа.

О Новом Саду се, како је додао, више не прича као о туристичком потенцијалу него као о значајној туристичкој дестинацији.

- Туризам је веома битан у буџету Новог Сада а овај форум је прилика да се то још више унапреди – нагласио је Радојевић.

Присутнима су се обратили и саветница министра трговине, туризма и телекомуникација Весна Антић, директорка Туристичке организације Србије Марија Лабовић, директор Туристичке организације Новог Сада Бранислав Кнежевић и Мехмет Алагоз, генерални менаџер представништва Turkish Airlines компаније у Србији.