У нашим бањама лепше него на мору!

В. Н.

петак, 21. 06. 2019. у 17:15

У нашим бањама лепше него на мору!
"Новости" у суботу додељују велику мапу, водич са свим бањама Србије

И здравље и сјајан летњи провод. Овако би најкраће могле да се опишу бање у Србији, које су последњих година високо подигле ниво услуга када је у питању туристичка понуда. Радује чињеница да све већи број домаћих, али и страних гостију препознаје да у бањама широм Србије може да проведе и савршњен годишњи одмор.

Зато вам "Вечерње новости" у суботу 22. јуна поклањају велики постер са детаљном мапом наших бања, који ће вам помоћи да одаберете место за свој опоравак, превенцију, рекреацију или опуштајући одмор.

По одличној туристичкој понуди посебно се издваја Пролом бања. Собе у хотелу "Радан" су реновиране и модерне, а гостима је на располагању најсавременији СПА центар, отворени и затворени базени, ђакузи са сланом водом, слана соба (боравак од пола сата у њој је ефикасан као цео дан на мору), све врсте сауна и масажа... Посебна атракција је аква-парк са својим базенима и тобоганима, али и фантастични специјалитети овог краја, као и богат музички програм у вечерњим часовима.

Прочитајте још - Рехабилитација: Конкурс за бање на чекању

Обавезно треба обићи Ђавољу варош, прошетати до цркве Лазарице, на којој се пре Косовског боја причестила српска војска и удисати чист ваздух са планине Радан. Љубитељи пива морају да пробају и овдашње непастеризовано "пролом пиво", које се прави од изворске "пролом воде", а познаваоци тврде да је по укусу и квалитету у рангу са најбољим точеним пивима у Прагу!

Удобне собе у хотелу "Радан"

Луковска бања се налази на источним падинама Копаоника. Са својим 681 метром надморске висине представља највишу бању у Србији. Клима је умерено континентална са великим бројем сунчаних дана у години. У Луковској бањи можете бити смештени у једном од два хотела, "Копаоник" и "Јелак", који су у својој понуди објединили смештај у удобним собама, савремене медицинске и велнес третмане, базене са термалном водом... Свој боравак можете провести активно, у шетњама стазама здравља кроз прелепу природу, бавећи се спортом, или обиласком неких од културно-историјских споменика. Посебна погодност је коришћење отворених и затворених базена.

Бања Ковиљача има чак 160 година традиције. Овде ћете уживати у модерном СПА центру, прелепој архитектури бањског комплекса и шетати бајковитим бањским парком.

Ко до сада није био у Врњачкој Бањи, већ овог лета би обавезно требало да исправи овај "пропуст". Ово је право место за одмор, где ће се одлично провести све генерације, а посебно богат програм је током летњих месеци.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Snezana

23.06.2019. 08:33

@Dzivdza - Sokobanja!!!! Bog je dao sve!!! Zdravlje, lepota, kupanje besplatno i za pare! Daleko jeftinije u odnosu na Beograd!

100Puta

21.06.2019. 20:32

Banje su Zdravije ,Na Moru možeš Da dobiješ Rak u Telu I na koži . Banje su Svetinja More nam I netreba .

Sladjan

24.06.2019. 10:26

@Nemanja - Preporučio bih ti Sokobanju. Mislim da, sa bližom okolinom, nudi i više od Vrnjačke Banje.

Joca Dopisnik Belosvetski

21.06.2019. 23:38

To ne moze biti sasvim tacno. U Jadranu mozes da se kupas u evropskoj kanalizaci a to po banjama nema. Za te bolesti koje mozes pokupiti samo u Jadranu, to nikada ne mozes dobiti ni u kojoj banji po Srbiji.

pereee

23.06.2019. 20:42

@Joca Dopisnik Belosvetski - menjao bi ja nase banje za nekih 100km jadraske obale koju smo velikodusno prepustali! Nista ne moze da se meri sa obalom, pogotovu ne tako lepom kao jadran.

zaliv. net

24.06.2019. 11:16

Problem je sti su preskupe, jeftinije na moru.... Upravo proverio, ma bre nisu normalni

Мр Радомир Шћепановић

24.06.2019. 11:28

Свуда је лепше него на Јадрану!