Какви су конобари у Србији

А. Миката

19. 04. 2017. у 22:41

Какви су конобари у Србији

Thinkstock

Одлив туристичких радника у иностранство може се решити само новом обуком. Већина примедаба се односи на недостатак осмеха, чистоћу косе, знање језика...

ОСМЕХ, чиста коса, исечени нокти, покривена тетоважа, благ наклон, поглед право у очи, знање језика и још много неопходних особина које се у туризму подразумевају - немају конобари у нашој земљи.

Чињеница је да је Србију последњих година напустило око 20.000 кувара и конобара, што је доказ да смо део глобалног света где добри радници лако налазе други посао. Једини начин да се задржи квалитетна услуга у нашој земљи је непрестана едукација нових кадрова.

- У редовним контактима са хотелијерима уочено је да постоје одређене неусклађености на тржишту које ограничавају раст, а кључни проблем је радна снага - каже Георги Генов, директор Удружења хотелијера и ресторатера ХОРЕС. - Већина примедаба се односи на низак ниво знања и вештину кадрова који су управо завршили туристичке школе. Док се директори жале да не могу да нађу одговарајуће раднике, у исто време, од незапослених сам сазнао да су на разговорима за посао одбијани јер нису имали довољно вештина и искуства.

Наиме, ХОРЕС-ово истраживање је показало да незапослени немају особине ни вештине које су послодавцима потребне. Ово је посебно изражено у занимањима: кувар, конобар, бармен, собарица, рецепционер, пекар и посластичар. Сви послодавци су нагласили да је осам личних особина (од којих су најважније мотивисаност, комуникативност, лична хигијена) пресудно када бирају радника, као и вештине.

- Академија ХОРЕС је препознала потребе послодавца и у Златиборском, Рашком, Колубарском и Моравичком округу су већ организоване обуке - каже Дарко Ђуровић, директор Регионалне развојне агенције. - Прво се прави селекција радника да ли имају одговарајуће особине, а затим се унапређују њихове пословне вештине према потребама послодаваца. - Обука се ради по окрузима и поред теорије и праксе, имају и практичан део у ресторану или у неком од 125 хотела широм Србије где их послодавци посматрају и бирају. Испит траје осам часова. Од 500 обучених, запослило се 425 радника.

Од прошле године су собарице и рецепционери први пут добили стандарде Министарства просвете и сада коначно постоје као занимање у Националној служби за запошљавање.

ТРАЖЕНЕ ОСОБИНЕ

* рецепционер: брз, да изучава потребе гостију по земљи њиховог порекла

* кувар: креативан, иновативан собарица: да уочава навике гостију

* бармен: уредан, чист, педантан

* конобар: предусретљив, да успоставља контакт очима, насмејан

* багажиста: насмејан, непосредан

МАЛО КУВАРА

ОД 3.800 младих који заврше туристичке школе, њих 2.000 су туристички техничари, а само 1.800 кувари и конобари. Овај несразмер је невероватан, јер у Србији постоји 750.000 кафанских столица (без башта) које неко мора да услужи. У исто време кувари лако проналазе посао у иностранству. Због тога ХОРЕС ради на обуци за најтраженија занимања.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Nebojsa007

20.04.2017. 06:52

Stalno se spominje da dobrivradnici lako nadju novi posao a to mi jako smeta. Tesko ce se naci los radnik vec slabo placen radnik. Nasi radnici koje ovi nasi nazovi biznismeni nazivaju neradnicima, kada odu u inostranstvo odjednom postanu super radnici zato sto su napokon placeni adekvatno.

Radojko

21.04.2017. 21:44

@Nebojsa007 - Manje filozofije vec put pod noge i na brod ili u inostranstvo i imaces posao i dobru platu.Ako ostanes ostaces u filozofiji i stalno ce nesto da ti smeta.Tvoja odluka

Ljuba

20.04.2017. 07:47

I po mogućnosti da rade za minimalac, ili još bolje bez plate...Naši radnici su najbolji u svetu, a ovde kad ne primaju normalnu platu mogu samo da plaču a ne da budu nasmejani...

Dal Je Moguce

20.04.2017. 14:17

Nije problem u radnicima nego u poslodavcima, zakonu o radu, inspekciji rada, drzavnim ustanovama koje su povezane direktno i indirektno sa radom tih ljudi, odnosno nas

istina

20.04.2017. 15:22

nije istina da im je lose u Srbiji....nasim konobarima fali vise ljubaznosti, brzine , dobre usluge, jer kako vidim iako nisu adkvatno placeni nasi ljudi daju uvek dobar "baksis", naravno samo ako su korektno usluzeni. Shvatite svi redom da se nerad, drskost, prljavstina i neljubaznost vise nikom ne isplati !

Kafanica

20.04.2017. 16:26

u kafani u kojoj sam znao da potrošim dosta ,konobar kraduckao ,malo na piću ,malo na vagi i ja promenim kafanu . Sad u ovoj mi deluju dobri.Kad primetim da kraduckaju ja ću opet u drugu pa ako im se isplati neka kradu.

Nebojsa

20.04.2017. 19:37

Radio sam u Hotelu Norcev na Fruskoj gori 4,5 godine,nisam bio zaposlen u stalni radni odnos i bio sam primoran(zbog zakona) da potpisem ugovor preko agencije u kojoj nemam apsolutno nikakva prava sem plate odnosno sati koliko sam radio x130 din. Ni bolovanje,ni godisnji odmor ni nikakvu naknadu povrede na radu. U medjuvremenu(dok sam bio na bolovanju) su me obavestili da vise ne radim i zaposlili na moje mesto jos dva konobara. Toliko o strucnosti rukovodioca ugostiteljskih objekata u jav predu

miksx

21.04.2017. 13:57

ljudi potcenjuju taj posao a u realnosti konobar zaradjuje sasvim pristojno kao student sam imao lep dzeparac radeci 2 veceri nedeljno, kad sam presao u klubove tu sam petkom i subotom uzimao u proseku 100e za ta 2 dana.Sad vec konobar sa dobrim iskustvom u elitnijem restoranu prosek 1000e mesecno. Apsolutno nikog od kolega ne znam da ima ispod 500e mesecno