Пожар у магацину робних резерви у Лесковцу

И.М.

среда, 15. 04. 2020. у 14:42

Пожар у магацину робних резерви у Лесковцу

Фото: ТВ Лесковац

Припадници лесковачке Ватрогасно-спасилачке јединице локализовали су пожар, који је избио у среду око 11 часова, у државном магацину за материјално-техничке резерве „Матрез“

Лесковац – Припадници лесковачке Ватрогасно-спасилачке јединице локализовали су пожар, који је избио у среду око 11 часова, у државном магацину за материјално-техничке резерве „Матрез“, у улици 28. марта, у центру града, у близини тржног центра „Capitol park”. Пожар су гасила четири ватрогасна возила са 16 ватрогасаца, а њихову ефикасну интервенцију у почетку је угрожавао јак ветар.

Према незваничним информацијама у овом магацину била је ускладиштена одузета роба, а међу њом и петарде и друга пиротехничка средства. Пре избијања ватрене стихије чула се јака детонација, а онда је почео да се шири густ црни дим који се видео из великог дела града. Горео је кров магацина велике површине. Током интервенције ватрогасаца улица 28. марта је била затворена за саобраћај, а возила су усмеравана на алтернативне правце. Повређених, на срећу, нема, а како је дошло до избијања овог пожара утврдиће истрага која је у току.