ЋУПРИЈА - Локалне власти Ћуприје искористиле су продужени полицијски час, од петка у 17 сати до понедељка у пет, и асфалтирали коловоз на мосту преко Велике Мораве, на државном путу Јагодина - Ћуприја - Параћин.

Реч је о гвозденом мосту, на улазу у Ћуприји из правца Јагодине, старом више од 100 година, а који је веома фреквентан и није трпео дужу обуставу саобраћаја да би се комплетно урадио, већ су само саниране рупе на асфалту, објашњавају у општини Ћуприја.

"Искористили смо забрану кретања грађана од петка до понедељка и у договору са Јавним преузећем ''Путеви Србија'' и Предузећем за путеве ''Крагујевац'', у чијој је надлезности одржавање моста, да мост пресвучемо асфалтом од банкине до банкине", рекао је данас новинарима председник општине Ћуприја Нинослав Ерић.

"Због велике фреквенције саобраћај на мосту је била неизводљива реконструкција другим данима и искористили смо ову ситуацију, продужене забране кретања, да напокон санирамо цео мост, прилазе мосту са обе стране и да ојачцамо конструкцију на тачкама где је попустила", додао је Еерић.

Мост је недавно добио нову расвету.

Ћуприја има у плану изгрању новог моста преко Велике Мораве, низводно од овога, који ће знатно растеретити и убрзати саобраћај на овој деоници пута. Овај мост ће остати за пешаке и бити туристичка атракције Ћуприје.