ПОЖАРЕВАЦ – Професор музике Предраг Пауновић (41) из Пожаревца, музички уредник у Центру за културу, одлучио је да за време ванредног стања помогне свима који би време у кућном карантину да проведу корисно и креативно. Наиме, он за све њих, у свом музичком атељеу „Маестро“, преко интернета изводи музичка дела, од класике до народне, и позива их да се јаве ако им треба помоћ око технике свирања или ако су им за неко дело неопходне ноте.

-Драги Пожаревљани, да нам ови тешки дани сто лепше прођу помоћи ће нам музика. Сви они који желе да науче нешто ново и популарно на клавиру, хармоници или саксофону, нека ми се јаве. Желим да помогнем младим музичарима на најбољи начин на који ја могу, а то је да распишем ноте, одсвирам, пошаљем снимак ваше омиљене композиције и упутим вас како да проширите своје музичко знање – поручује Предраг младим музичарима.

Иначе, овај отац два дечака завршио је два музичка факултета, у Београду и Нишу, и конзерваторијум „Густав Малер“ у Бечу, у класи професора Александра Фелдрила. Свира неколико инструмената, међу којима су клавир, хармоника и саксофон, за чије се свирање школовао, али и бас, гитару, бубњеве, бузуки... Као самоуки саксофониста, Предраг је успешно завршио мастер студије на Емор универзитету у Атланти, држава Џорџија, у класи професора Рендија Хантера.

АМЕРИКА

Професору Хантеру Предраг је слао снимке својих свирки на саксофону, којима се учио преко његових уџбеника. Због показаног умећа, прешао је нивое један и два и примљен је на бесплатне студије, уз обезбеђен смештај у интернату.

ФБ СТРАНИЦА

Бесплатне часове Предраг држи на ФБ страници - https://www.facebook.com/pedjajazz

Он је позвао не само Пожаревљане, већ и људе из целе Србије и иностранства да му се слободно обрате уколико им треба неки савет око свирања.