У центру Ваљева, у Улици војводе Мишића 53, неко је провалио у просторије овдашњих интернет новина “колубарске.рс”. У обе канцеларије, испретуране су фиоке радних столова, документација и предмети су разбацани по поду, а након преметачине ништа није однето.


Полиција је обавила увиђај, а незванично сазнајемо да ће бити поднета кривична пријава против, за сада, непознатих починилаца за покушај тешке крађе. Интернет новине “колубарске.рс” познате су по истраживачким текстовима о функционисању власти у Ваљеву, а главна и одговорна уредница Дарија Ранковић због тога је више пута била на мети вербалних напада.


- Не улази се у медијску кућу због пљачке, јер познато је да у редакцијама нема новца, или накита – рекла је Дарија Ранковић.


Прочитајте још: Нападнута екипа Вечерњих новости на задатку у Ратарима


У њима, међутим, има вредне документације и новинарскоих текстова.УНС: ПРОНАЋИ ПРОВАЛНИКЕ


Удружење новинара Србије (УНС) осудило је обијање редакције ваљевског портала “колубарске.рс” и захтева да полиција и тужилаштво хитно утврде ко су починиоци и који су разлози провале. УНС подсећа да је Дарија Ранковић прошле године са нерегистрованог, а сада угашеног портала уз порнографску фото-монтажу била изложена увредама и оптужбама да руши градску власт.