ПЕТ година откако су од Американаца "преотели" Гинисов рекорд у прављењу рибље чорбе, у Прњавору су оборили још један, истина овдашњи, локални, рекорд, у такмичењу пензионера који је изнова побудио изузетну пажњу и различите коментаре. Реч је о "пирогијади", у којој се најстарија популација надметала ко ће појести највише комада овог традиционалног јела земаља бившег СССР-а.

Нови апсолутни шампион је Милан Малешевић, из Доње Мравице, који је иза себе оставио све досадашње рекордере. На опште изненађење, јер је у очима многих важио за тоталног аутсајдера. У конкуренцији 150 такмичара сведока, иза стола је устао тек када је "презалогајио" 40. пирогу!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Београдске приче: Како је "нови век" појео старе кафане


- То је рекорд над рекордима у вишегодишњој историји прњаворске "пирогијаде". Очито је да су главни фаворити потценили Милана јер је међу пензионерима био понајмршавији! Већ након петнаесте пироге већина нас је почела да колута очима и тражи ваздуха, али шампион Милан је смазао свих 40 - сазнају "Новости" у Клубу пензионера Пањавор, где је надметање и одржано.


"ОЛИЗАЛИ" СВЕ СА СТОЛА

ПРЕДСЕДНИК овдашњег Удружења пензионера Живко Винчић, потврдио нам је да су и остали пензионери били прилично "апетитли" јер је њих 150 појело више од 1.100 пирога, тачније све што је било на столу, а да је такмичење уприличено у поводу светског Дана старијих лица.