ТРАЖЕ РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ: Протест војних ветерана у Врњачкој Бањи

Г. Ћ.

четвртак, 10. 10. 2019. у 17:24

ТРАЖЕ РАТНЕ ДНЕВНИЦЕ: Протест војних ветерана у Врњачкој Бањи

Фото Приватна архива

Сматрају да је Врховни касациони суд главни кривац за неисплаћене ратне дневнице јер, како наводе, врши притисак на мање судове

Група ратних војних ветерана протестовала је у четвртак у Врњачкој Бањи за време одржавања годишњег саветовања судија Србије, сматрајући да је Врховни касациони суд главни кривац за неисплаћене ратне дневнице јер, како наводе, врши притисак на мање судове.

Према речима окупљених учесника рата, у последње две године је на име судских трошкова у процесима које борци воде против државе, из Министарства одбране исплаћено око 100 милиона евра. Пошто се застарелост потраживања различито тумачи, тек мали проценат тих пара је отишао борцима, а трошкове су наплатили адвокати, често и преко извршитеља.

Прочитајте још - РАТНИ ВЕТЕРАНИ СА ПРЕДСЕДНИЦОМ ВЛАДЕ: Притисцима траже решења

- Они који имају везу у суду наплате, а међу овим људима који су се окупили на протесту има и оних који живе без струје. И они немају право. А били су у истом рату, истом рову - каже Дејан Милошевић, председник Удружења Гвоздени пук Србије, најављујући за 14. октобар велики скуп испред Врховног касационог суда. - Поставићемо шаторе и нећемо се повлачити док се проблем не реши.

Фото Приватна архива

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

miracle man

21.10.2019. 22:05

@Dalibor - bio je negde skriven ko mis i sada zna da kenja nesto,ljudi ostali bez zdravlja po rovovim a oni kenjaju tu nesto. kako vucic pomaze ovim sto uzeli svajcarce zasto a ja radio 35 godina u firmi i nakraju zavrsio na ulici bez penzije i milion zaostalih plata, i branio na kosovu ovu drzavu zasta pitam se.

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

10.10.2019. 18:36

Време је да и ви људи, дођете у Београд и блокирате град, јер на то имате милион пута више права, од лопурди и режимских подгузним мува таксиста....па да и ви коначно решите вашу муку !

Боби

10.10.2019. 19:05

Ратне дневнице??? Глупост, СВАКОМ ГРАЂАНУ СРБИЈЕ ЈЕ *ДУЖНОСТ* ДА БРАНИ И ЧУВА ДОМОВИНУ. Нема дневница, НЕБУЛОЗА!

vanja

21.11.2019. 16:17

@Боби - Sto ti nisi isao onda sa mnom. Da ti padaju bombe na glavu svaki dan.De si ti bio? Nebuloza si ti.

boris

01.01.2020. 11:32

@Боби - a vidim bobi da imas strani nadimak...nije ni cudo sto si protiv srpske vojske i njenih rezervista.

Dragan

11.10.2019. 16:05

Ma zasta ratne dnevnice. Dati samo onima koji su bili na Kosovu a ne onima što su dobili pare od firmi gde nisu radili a čuvali su ženama suknje.

goki

22.11.2019. 19:04

ako ima para za pedere i lezbejke u beogradu za paradu i razne gluposti moze i jedna mirna setnja u beogradu ujedno za nase poginule drugove koji su dali svoj zivot za srbiju a i ujedno da se vidi koliko nas ima oni koji drzava diskreminise....