Дечак посекао девојчицу у вртићу

А.Д.

01. 10. 2019. у 11:45

Дечак посекао девојчицу у вртићу

Илустрација / Depositphotos

У шабачком вртићу "Бајка" у понедељак поподне, једна девојчица маказама је задобила повреде у пределу врата, које јој је, нанео дечак из групе
ШАБАЦ – У шабачком вртићу "Бајка" у понедељак поподне, једна девојчица маказама је задобила повреде у пределу врата, које јој је, нанео дечак из групе. У Предшколској установи "Наше дете" нису негирали догађај и кажу да је већ покренута процедура за утврђивање евентуалне одговорности.


Несретан случај догодио се пред крај дана, када су деца имала ликовне активности, а васпитач, наводно, није одмах обавестио родитеље ни хитну помоћ. Покушао је самостално да заустави крварење, због чега су се родитељи узнемирили.

- Више јавно тужилаштво у Шапцу обавештено је о догађају у вртићу "Бајка", али пошто је дете повредило дете, не може бити поведен никакав кривични поступак - каже портпарол Милан Милутиновић.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Брига за 2.000 малишана

Према његовим речима, лекари у болници проценили су да је неопходно обавестити полицију, а полиција је алармирала Тужилаштво. Али, на сву срећу, повреде нису кобне поготово јер нису ни нанете правим маказама већ пластичним за резање папира. Општирније у штампаном издању.

Вртић "Бајка"

ВАСПИТАЧИЦА ПО ПРОПИСУ

Поводом догађаја саопштењем за јавност огласила се Управа Предшколске установе истичући да је "васпитачица која је била са децом у групи прописно реаговала и збринула девојчу која је имала лакшу повреду - посекотину, а процедуром ће бити утврђено како је дошло до повређивања детета".Пратите нас и путем иОС и андроид апликације