КИКИНДУ УЈЕДИНИЛА ПОМОЋ СУГРАЂАНКИ: С петоро деце под ведрим небом

Р. Шегрт

петак, 13. 09. 2019. у 11:15

КИКИНДУ УЈЕДИНИЛА ПОМОЋ СУГРАЂАНКИ: С петоро деце под ведрим небом

БЕЗНАЂЕ Каролина са најмлађим дететом,фото Р.Шегрт

Самохрана мајка, Каролина Косаренко, из Кикинде, без трајног решења за породицу

КИКИНДА се последњих недеља уједињује у намери да помогне суграђанки Каролини Косаренко (34), самохраној мајци петоро малолетне деце. Они већ 11 година живе у трошном стану у Улици браће Средојев, али је недавно невреме додатно оштетило ионако лош кров, па су неколико вечери спавали под отвореним небом.

Одмах је реаговала Градска управа и Каролину с децом преместила у други стан у истом дворишту, али и то је нехуман простор. Зидови су пуни влаге, уместо подова је земља, а испод старе судопере, канта у коју се скупља вода.


ПРОЧИТАЈТЕ И:ПОМОЋ РОДИТЕЉИМА: Бесплатни беби паркинзи у центру града


- Ово је општински стан који смо добили као привремени смештај. Ми смо социјални случајеви. Муж ме је напустио пре две и по године када сам била трудна са најмлађим дететом. Нас шесторо користили смо собу, кухињу и предсобље, али је стално прокишњавало, а недавно се урушио кров, па сам усред ноћи морала да изведем децу и преноћимо у дворишту. Плашила сам се да нам плафон не падне на главу - прича Каролина, мајка Радована (15), Иване (14), Сашке (11), Иве (6) и Саше (2,5).

Породица Косаренко живи од 10.000 динара дечјег додатка, док им је социјална помоћ укинута, јер Каролина скоро годину дана преко јавних радова ради у једној основној школи. Овај посао имаће само до краја септембра, а шта ће даље, вели, не зна.


ХУМАНИ ЉУДИ

Кикинђанка Тања Стојановић анимирала је Бориса Бјеловића, председника Удружења "Мултиарт" к оји је овој породици уручио школски прибор, храну, одећу и обућу. И доктор Горан Абрахам из Кикинде даровао је грађевински материјал за санацију стана.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације