РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ У СВИЛАЈНЦУ: Обрадовали чак 1.000 ученика

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

03. 09. 2019. у 16:28

Обнову ОШ "Јован Јовановић Змај" финансирали држава и Општина

РЕКОНСТРУКЦИЈА ШКОЛЕ У СВИЛАЈНЦУ: Обрадовали чак 1.000 ученика

Фото СО у Свилајнцу

ВИШЕ од хиљаду свилајначких основаца је нову наставну годину започело у потпуно обновљеној згради ОШ "Јован Јовановић Змај". Радови су завршени у предвиђеном року, а школа је - поред спољног и унутрашњег уређења, побољшане енергетске ефикасности, замене комплетне столарије, те кровне конструкције, подова, расвете, телекомуникација, водовода и канализације, односно санитарија - добила нову кухињу са трпезаријом, намештај, савремена учила...

- Реконструисани су још фискултурна сала и спортски терени, а Канцеларија за управљање јавним улагањима и Министарство просвете су за комплетан посао обезбедили око 470 милиона динара. Ми смо из локалног буџета финансирали набавку намештаја и опреме - каже први човек Свилајнца Предраг Милановић, наглашавајући да је реконструкција истурених одељења у Гложану, Дубници и Грабовцу завршена, а започета у Бобову, за шта је Општина издвојила више од 44 милиона динара.

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Марко Миленковић сматра да се на примеру ОШ "Јован Јовановић Змај" најбоље виде ефекти успешне сарадње Владе Србије, локалне самоуправе и Канцеларије за управљање јавним улагањима, чији директор Марко Благојевић подсећа на то да је током пет година овде обновљено чак осам објеката.

ТЕМЕЉАЦ ЗА САЛУ

ПОСЛЕ свечаног отварања обновљеног објекта, у дворишту средње школе "Свилајнац" је положен камен темељац за изградњу фискултурне сале, чиме ће бити заокружен циклус капиталног улагања у образовне институције на територији свилајначке општине. Изградњу сале од 952 квадрата ће са 94 милиона динара финансирати Министарство просвете.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације