ГРАД БЕЗ ЈАВНОГ ТОАЛЕТА: Сомборци и туристи немају много избора у случају нужде

Ј. БЕКИЋ

четвртак, 15. 08. 2019. у 08:15

ГРАД БЕЗ ЈАВНОГ ТОАЛЕТА: Сомборци и туристи немају много избора у случају нужде

Фото Ј. Б.

У парку има много деце, шетача, туриста, а сви они воле да ту мало одседну у хладовини, али се жале да не могу да користе тоалет. Градско веће за комуналну делатност најављује крај мукама

ОД некадашња три јавна тоалета Сомбор данас нема ниједан. Пре десетак година јавни тоалет постављен је у главном градском парку, поред Скупштине града и ресторана "Фијакер", у непосредној близини Педагошког факултета. Међутим, иако лепо изгледа, никада није прорадио. Узалуд пролазници покушавају да га отворе, нема вајде, јер је закључан. Сомборци се с правом питају, чему онда служи ако није за употребу.

Прочитајте још: Сомбор: Ђубриво и гориво од - смећа

У парку има много деце, шетача, туриста, а сви они воле да ту мало одседну у хладовини, али се жале да не могу да користе тоалет. Има и оних који малу нужду обаве иза дебелих стабала и грмља, јер немају избора, или оду у "Фијакер".

- Заиста је срамота што овај тоалет не ради, а иначе личи на пилићарник јер је веома мали. Сви који се затекну овде, и имају "слабу петљу" не могу да бирају, а парк није намењен за то - вели Боро Јевросимов.

Прочитајте још: РУГЛО УМЕСТО УКРАСА: Смедеревци чекају замену фонтане која годинама не ради

- Наравно, граду је потребан јавни тоалет, јер је то основна потреба како пролазника, тако туриста.

- Тоалет у парку треба што пре оспособити - категорична је суграђанка Андреа Зеленовић. - Ружно је да шетачи, посебно старији, јуре у оближњи ресторан ради својих основних потреба.

Једини нужник, који је у функцији, то је онај на градској пијаци, али је отворен док тржница ради и није јавни тоалет. Намењен је продавцима на пијаци, али га користе сви по потреби. Закупци који одржавају тоалет и наплаћују улаз, труде се да буде чист. Али и он је у веома лошем стању и неопходна је хитна реконструкција. Кров прокишњава, инсталације и санитарни елементи су дотрајали. Према речима Дејана Станисављевића, извршног директора ЈКП "Простор", све ће то бити замењено, као што ће бити реконструисан и отворен јавни тоалет у градском парку.

Мирослав Ковачић, члан Градског већа за комуналну делатност, каже да се очекује понуда предузећа које је поставило тоалет у парку, и да се види колико би коштала поправка.

ДО КРАЈА ГОДИНЕ

У ЈКП "Простор" кажу да је за реконструкцију пијачног тоалета издвојено 2,5 милиона динара и до краја године тоалет ће изгледати сасвим другачије.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације