У Улици Саве Ковачевића 56 у Лесковцу стоји једна напуштена кућа склона паду, обрасла растињем, а која је, како тврде комшије, станиште змија. Гмизавци повремено измиле у суседно двориште или на улицу, па се мештани прибојавају од уједа.

- Ово је проблем који нарушава нашу кућу, а нема ко да нам помогне. Ишли смо од једне до друге градске службе и свако пребацује лопту на другу страну. А ту је легло гмизаваца и то великих па чак и змија, чиме је угрожен живот нас укућана, а због чега смо сви у паници - жали се Југмедии Велимир Бајовић.

То је, каже, проблем целе улице, тим пре што нико не зна где је власник куће.

- Поред тога, угрожен нам је живот и од старе куће поред нас и дрвећа и некаквих жбунова који нису мали него огромни - додаје овај Лесковчанин.

А није, заправо, тешко пронаћи власника јер на кући стоји табла на којој пише да се она продаје и три броја телефона.

Југмедиа је добила једног од три власника – Драгољуба Младеновића, који је казао да је кућа на продаји већ три године и да су три наследника.

На нашу констатацију да је кућа урасла у коров и да је постала змијарник, он је одговорио да "јесте тако".

- Знам да је тако, али ја ту ништа не могу. Чистио сам док сам могао сада би требало да очисте и други наследници - казао је.

У Одељењу за инспекцијске службе града Лесковца речено је да има законских могућности да се власници натерају да уклоне из свог дворишта оно што угрожава друге људе, али нам нису објаснили које су то могућности.

Ова кућа и њени небрижни власници нису једини у Лесковцу који не одржавају своју имовину чак и у центру града. Проблем је када наследника нема, али када они постоје, као у случају о коме пишемо, онда је и логично да се примене те законске могућности и одговорни прописно казне, наравно, ако су надлежне службе уопште заинтересоване.