Уметност великих формата

В. ИЛИЋ

18. 07. 2019. у 13:33

Уметност великих формата

Фото: Приватна архива

Платформа за промоцију уметности мултиоригинала је, у сарадњи са Регионалним центром и Међуопштинским историјским архивом у Чачку, у граду на Морави организовала Летњу графичку радионицу

ПЛАТФОРМА за промоцију уметности мултиоригинала је, у сарадњи са Регионалним центром и Међуопштинским историјским архивом у Чачку, у граду на Морави организовала Летњу графичку радионицу.

Уз подршку локалне самоуправе и чачанске привреде, учествовали су уметнички директор Бијенала графике и организатор радионице Драган Добросављевић, стручни консултант на пројекту Снежана Добросављевић, ментор и координатор Милош Ђорђевић, студент ФИЛУМ Теодора Туба и ученик овдашње Средње уметничке школе Кристина Новаковић. Иако замишљено као део промотивних активности Четвртог бијенала графике 2020, ово окупљање је наставило и добру праксу Радионице сито штампе која је обележила лањско, Треће бијенале.

Прочитајте још - Тријенале графике у Београду

Ученици и студенти су - кроз поступак штампе дрвореза и графике великог формата - поново били у прилици да спознају могућности такве врсте штампе, као додатну едукацију ван школа и факултета.

- Током пет дана, учеснице су се опробали у изради и штампи великих формата, што досад нису имали прилику, па и то доприноси популаризацији ове врсте уметности, што нам је и примарни циљ - закључује Драган Добросављевић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације