ЛОКАЛНА самоуправа у Лебану се прикуључила акцији названој "Поносна картица", позива све породице са троје и више деце које су заинтересоване за погодности при плаћању робе и услуга да искористе продужени рок за подношење захтева, који истиче 14. јуна. Процедура се обавља на шалтеру општинског Услужног центра, а Тамаре Стефановић која је овде задужена за популациону политику каже да ће попусте у Лебану одобравати тридесетак локалних предузетника, институција и установа, не рачунајући бар још толико компанија које имају своје објекте широм Србије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ЗА ПОРОДИЦЕ СА ТРОЈЕ И ВИШЕ ДЕЦЕ: Са картицом већи попусти у радњама

Лебане је, иначе, дванаеста локална самоуправа у Србији која се придружила овој акцији, а претходно су то учинили Чачак, Шабац, Пожега, Врњачка Бања, Краљево, Горњи Милановац, Пожаревац, Ириг, Кучево, Врање и Лапово.

Мајке које су доносиоци "поносне картице" погодности могу да користе у било којем граду и објекту, под условом да је део акције назване "Три плус". Истоимени Покрет за децу жели да мобилише све актере друштвеног и политичког живота, како би постали свесни своје одговорности за демографску структуру Србије, а обезбеђена је и могућност да корисници нешто поклоне, приме поклон или да размене гардеробу, односно другу опрему за малишане.


НАЈБОЉИ ПРИМЕР

ТАМАРА Стефановић је мајка петоро деце, а удата је за протојереја Далибора - архијерејског намесника јабланичког и првог пароха у лебанском селу Бошњаце.