ОСНОВЦИ ИЗ КИКИНДЕ ПРВАЦИ У РОБОТИЦИ: Знање пласирано правац у орбиту

Р. ШЕГРТ

07. 02. 2019. у 07:50

ОСНОВЦИ ИЗ КИКИНДЕ ПРВАЦИ У РОБОТИЦИ: Знање пласирано правац у орбиту

Екипа ОШ "Вук Караџић" најбоља и у дизајну Фото ОШ "Вук Караџић"

Ученици Основне школе "Вук Караџић" освојили су титулу првака у дизајну и програмирању робота на међународном такмичењу ученика од девет до 16 година FIRST Lego League

УЧЕНИЦИ Основне школе "Вук Караџић" у Кикинди освојили су титулу првака у дизајну и програмирању робота на међународном такмичењу ученика од девет до 16 година FIRST Lego League, које је 2. фебруара одржано у ОШ "Илија Бирчанин" у Земун Пољу.

Међу 18 тимова, екипа од 11 ђака кикиндске школе под именом "Вуконаути": Дејан Керкез, Вук Јакић, Огњен Јовандић, Ања Јанковић, Дуња Бјелић, Марина Радивојша, Ана Стојковић, Ана Липован, Александар Трајковски, Предраг Ковачевић и Борис Бодрожић, добила је награду и за најбољи визуелни идентитет, за изглед тима, начин презентације и осмишљавање штанда.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПОНОС СРБИЈЕ: Наши ученици освојили награду на светском такмичењу у роботици

Ђаци из Кикинде показали су и своје решење у базену у симулацији бестежинског стања и припреми за свемирска путовања и програм вежби осмишљених за простор без гравитације.

FIRST Lego League је међународно такмичење ученика, које је пре две деценије основала америчка организација FIRST и Lego Education фондација и одржава се у стотину земаља са учешћем више од 300.000 ђака широм света. Циљ је да се ученици, кроз осмишљен програм изазова заинтересују за науку, технику, инжењерство и математику. Тема овогодишњег изазова је била "У орбиту", где је било потребно уочити проблем и наћи решење за човекова дуга путовања свемиром. Организатор овогодишњег такмичења у Србији било је удружење грађана "Едулаб" из Београда и "Завод Супер Главце" из Словеније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)

ZoZoNaC

07.02.2019. 08:22

Koga to zanima dajte rijaliti i koje kakve afere da skrenemo zivot bedan od teme!!