ПОПУЛАЦИОНА ПОЛИТИКА У ТРГОВИШТУ: Све више бракова и новорођених беба

Ј. СТОЈКОВИЋ

06. 12. 2018. у 11:41

ПОПУЛАЦИОНА ПОЛИТИКА У ТРГОВИШТУ: Све више бракова и новорођених беба

Детаљ из Трговишта, Фото Ј. Стојковић

- Добили смо 4,2 милиона динара и искористићемо их за проширење капацитета предшколске установе "Полетарац", те набавку опрема за јаслице - каже први човек Трговишта Ненад Крстић

КАДА су се пре неколико година суочили са чињеницом да њиховој општини на југу Србије прети изумирање, челници локалне самоуправе у Трговишту су се озбиљно позабавили популационом политиком, а сада се у њихов програм финансијске подршке повећању наталитета укључила и држава.

- Добили смо 4,2 милиона динара и искористићемо их за проширење капацитета предшколске установе "Полетарац", те набавку опрема за јаслице - каже први човек Трговишта Ненад Крстић, и подсећа на то да Општина свако склапање брака, уколико један од будућих супружника има више од 35 година, стимулише са 150.000 динара.

Услов је да су претходних шест месеци били пријављени у Трговишту и у њему остану бар пет година после венчања. Истовремено, и свака незапослена мајка годину дана по порођају може да рачуна на 10.000 динара месечно, а значајна средства се издвајају и за финансирање вантелесне оплодње...


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - НЕМА БРИГЕ ЗА НАТАЛИТЕТ: У сокаку граја 40 малишана


У Трговишту је, иначе, лане склопљено 25 бракова и рођено 68 беба, а ове године је само током августа чак 20 овдашњих парова стало пред матичара.

Ненад Крстић


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације