Нови Сад: Награде за десетке

С. БАЈИЋ

27. 09. 2018. у 14:05

Нови Сад: Награде за десетке

Награђени студенти са професорима испред зграде Ректората - Фото С. Б.

Свечано представљени најбољи студенти универзитета у Новом Саду. Успешни на међународним такмичњима у науци и спорту

У АМФИТЕАТРУ Ректората Универзитета у Новом Саду јуче је одржана промоција најбољих студената који су остварили врхунске резултате на међународним и светским такмичењима у школској 2017-2018. години, а уједно су и уручене награде најбољим академцима у школској 2016-2017.


Прочитајте још: УНИВЕРЗИТЕТ У НОВОМ САДУ: Најбољи у прехрани


Овогодишњи лауреати освојили су водеће позиције на међународним такмичењима у области пољопривредних наука и агроекономије, права и у неколико различитих спортских дисциплина. Најбољи студенти су Сања Веселиновић (просечна оцена 10) Филозофски факултет, Слободан Крсмановић (9,74) Пољопривредни факултет, Бојана Спајић (9,91) Правни факултет, Илија Бобинац (10) Технолошки факултет, Бојана Ћирић (9,94) Економски факултет, Виктор Шанца (10) Факултет техничких наука, Вања Дрљевић (10) и Милош Вуковић (10) Медицински факлутет, Јелена Матовић (10) Природно-математички факултет, Ирена Јосифоска (9,95) Академија уметности, Драгана Ћулум (9,98) Технички факултет "Михајло Пупин", Бојана Јовановић (9,31) Факултет спорта и физичког васпитања и Лила Хуска (9,76) Учитељски факултет нa мађарском језику.

Марта Лоц и Моња Милићевић, студенткиње Пољопривредног факултета, победиле су на Међународном такмичењу пројеката у области биологије и пољопривредних наука одржаном у Темишвару. Студенти Правног факултета Игор Бауранов, Милена Рашковић, Јована Рубежић и Бојана Спајић освојили су треће место на светском такмичењу у симулацији арбитражног решавања инвестиционих спорова, одржаном у Франкфурту, у марту ове године.

Љиљана Матовић, студенткиња Медицинског факултета, освојила је сребрну медаљу у скоку удаљ на Европском првенству малих земаља у Лихтенштајну, у јуну ове године.


Прочитајте још: Универзитет у Новом Саду први пут на Шангајској листи


Најбољи студент је Тијана Зрнић са ФТН, која је студије завршила са оценом 10, а свечано је лане у децембру промовисана и награђена. Сертификате о наградама уручио је ректор, професор др Душан Николић.


ОБОРИО ТРИ СВЕТСКА РЕКОРДА

НЕНАД Павковић, студент Факултета спорта и физичког васпитања, оборио је три светска рекорда у роњењу на дах у отвореним водама пре две недеље, а његова колегиница Ирис Јовић Вујаковић победила је у теквонду на Универзијади у Тајпеју прошле године. Бронзане медаље освојили су, такође студенти Факултета спорта Иван дела Кроче, на Европском првенству у борилачкој вештини и Небојша Грујић, на Светском првенству у Португалији у кајаку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације