ОД ИЗВЕШТАЧА “НОВОСТИ”

ЈЕДНА ненамерна грешка енглеског тв коментатора који је нашег штопера Душка Тошића упорно у мечу са Костариком звао “Диско Сосиџ” (диско кобасица), донела је изгледа додатну дозу ведрог духа у камп репрезентације Србије у Светлогорску.

Ипак, ових дана је мало коме до шале у табору “орлова”, јер они спремају можда и утакмицу својих каријера против Швајцарске у Калињинграду.

- Можда ће ово заиста бити утакмица наших каријера, а о Швајцарцима знамо баш све. Не могу нешто посебно да нас изненаде, јер знамо да су три њихова основна квалитета дисциплина, упорност и стрпљивост. Чекаће они своју праву шансу поготово због чињенице да им у неким комбинацијама за осмину финала и реми са Србијом значи много – подсећа Тошић.

Током првог полувремена меча са Костариком, Душко Тошић је доживео повреду рамена која је деловала као тежа.

- Раме ме још боли, али бићу спреман за Швајцарску - потврдио је Тошић.

И онда је на крају и он открио колико је напора уложио против Костарике и колико је времена провео у ваздушним дуелима са ривалом.

- Кажу ми да сам био више у ваздуху него на земљи, па чак и тада када сам падао на раме. А пријатељима који помињу оно “диско сосиџ” сам поручио да ће тек да виде “летећу кобасицу” - закључио је Тошић кроз широк осмех.

ПОДРШКА ОД ПИКСИЈА

ЗВАО је Мурињо Матића и једва чека да га види на припремама Манчестер јунајтеда, звао је Хоџсон Миливојевића и поручио му да што дуже остане на Мундијалу, али је и Пикси Стојковић звао Душка Тошића.

- Дао ми је велику подршку и похвалио наступ на првој утакмици против Костарике. Нисмо причали о дужини мог боравка у Русији – открио је Тошић разговор са својим тренером из кинеског Гвангџоуа.