ОДБОЈКАШИЦЕ Србије и даље имају реалне шансе да се пласирају на Ф6 Лиге нација. Наше девојке после три одиграна турнира заузимају осму позицију на укупној табели, са скором од пет победа и четири пораза. Место на завршном надметању обезбедиће пет најбоље пласираних селекција и домаћин Кина.

До краја регуларног дела све екипе треба да одиграју још по два турнира (шест мечева). Следећа дестинација за наш тим је Токио, где ће одмерити снаге са Тајландом (уторак), Јапаном (среда) и Бразилом (четвртак). После тога Српкиње чека пут у Кину, где ће имати утакмице са Бугарском, Немачком и Кином.

- Мислим да смо показале добру игру на турниру у Белгији. Поготово на прве две утакмице, док смо у трећој мало пале - прокоментарисала је средњи блокер Јована Коцић учинак у Кортрајку од две победе (Русија, Пољска) и пораза (Белгија). - Међутим, надам се да ћемо у Јапану одиграти добро, иако смо у подмлађеном саставу и да ћемо испунити очекивања.

На азијску турнеју први помоћник селектора Бранко Ковачевић повешће тим у коме има чак седам девојака из домаћег првенства. У Јапану и Кини за Србију ће играти: Ћировић, Ђорђевић (дизачи), Кубура (коректор), Поповић, Тадић (либера), Алексић, Савић, Коцић (средњи блокери), Лозо, Лазовић, Пејичић, Јовић (примачи сервиса).