Савић: Медитеранске игре припрема за ЕП

Бета

понедељак, 25. 06. 2018. у 14:12

Савић: Медитеранске игре припрема за ЕП

Дејан Савић и Филип Филиповић

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да ће предстојеће утакмице на Медитеранским играма бити провера његове екипе пред Европско првенство у Барселони

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је данас да ће предстојеће утакмице на Медитеранским играма бити провера његове екипе пред Европско првенство у Барселони.

"Утакмице на Медитеранским играма су нам једине провере за Европско првенство у Барселони. Од четири утакмице две ће бити јаке, са Црном Гором у групи и касније са противником у дуелу за медаљу. За сада све иде по плану, тако да проблема нема", рекао је Савић, преноси Ватерполо савез Србије.

Ватерполо репрезентација Србије вечерас путује у Тарагону на Медитеранске игре.

Србија је у групи с Португалом, Француском и Црном Гором, с којима игра редом од 27. до 29. јуна. Након тога следи дан одмора и 1. јула борба за медаљу.

У другој групи су Шпанија, Грчка, Италија и Турска.

Србија је 2009. године освојила злато на Медитеранским играма у Пескари, док је пре пет година у Мерсину подмлађена селекција остала без одличја.

"Имамо злато из 2009. тако да немамо императив освајања. Увек, ипак, идемо на што бољи резултат. Сада је битно да видимо где смо у односу на старт Европског првенства. Дуго нисмо били овако комплетни и баш зато идемо да играмо", рекао је капитен Филип Филиповић.

Селектор Дејан Савић на Медитеранске игре води састав из Будимпеште 2017. с променом коју је условила повреда Андрије Прлаиновића. Уместо њега, у тиму је Страхиња Рашовић.

Како наводи ВСС, Прлаиновићев опоравак иде по плану, тренираће у Београду и по доласку екипе прикључиће се наставку рада.

Србија ће после Тарагоне тренирати са Американцима, а потом ће 11. јула отпутовати за Шпанију на дводневне припреме с домаћином. Прву утакмицу на Европском првенству одиграће 16. јула против Румуније.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације